Fara precedent, miscare secesionista in PSD. O intreaga organizatie se rupe de partid: „Boicotam orice actiune politica”

politica

Membrii Biroului Politic Judetean al PSD Dambovita, parlamentarii, primarii, consilierii judeteni si municipali ai organizatie, dar si liderii organizatiilor locale au semnat, marti seara, o declaratie comuna in care afirma ca il sustin ”neconditionat si fara rezerve pe Adrian Tutuianu”. Acestia considera hotararile CEx privind excluderea lui Adrian Tutuianu si a lui Marian Neacsi ca fiind ”abuzive si nefondate”. In plus, social-democratii ii cer Rovanei Plumb sa decline numirea in functia de presedinte interimar.

”Noi, intruniti azi, 06 noiembrie 2018, am examinat hotararile Comitetul Executiv (CEx) Central al Partidului Social Democrat (PSD), din data de 05 noiembrie si am decis urmatoarele: 1. Apreciem ca abuzive si nefondate hotararile CEx vizand excluderea domnilor Adrian Tutuianu si Marian Neacsu; 2. Il sustinem neconditionat si fara rezerve pe domnul Adrian Tutuianu; 3. Solicitam conducerii Partidului Social Democrat sa dea dovada de intelepciune si sa revoce aceasta hotarare abuziva (excluderea domnilor Adrian Tutuianu si Marian Neacsu) care nu face altceva decat sa genereze turbulente periculoase”, se arata in declaratia comuna a liderilor social-democrati din Dambovita.

In plus, membrii Biroului Politic Judetean al PSD Dambovita, parlamentarii, primarii, consilierii judeteni si municipali ai PSD din judet, dar si liderii organizatiilor locale afirma ca sprijina orice demers pe care cei doi il vor face in continuare, solidarizandu-se cu organizatia din Ialomita.

”Semnam, alaturi de Adrian Tutuianu si Marian Neacsu, contestatia care va fi adresata Congresului PSD si solicitam analizarea cu celeritate si in conditii de impartialitate a situatiei de drept si de fapt. Apreciem ca presedinte legitim al PSD Dambovita este Adrian Tutuianu si solicitam Rovanei Plumb sa dea dovada de verticalitate si sa decline numirea toxica de presedinte interimar al PSD Dambovita. Noi, semnatarii acestei declaratii, boicotam orice actiune politica (Comitet Executiv Judetean, BPJ, Conferinta Judeteana), convocata sau initiata de conducerea interimara a PSD Dambovita impusa abuziv de CEX National, in data de 5.11.2018”, se mai arata in declaratie.

Documentul este insotit de mai multe liste, cumuland peste 220 de semnaturi. Primul nume pe lista parlamentarilor care sustin demersul este al senatorului Titus Corlatean. In dreptul acestuia, in loc de semnatura, apare textul: ”Plecat in misiune externa, de acord cu continutul declaratiei”.

”Respingem si ne delimitam de practicile securistice utilizate in ultima vreme in organizatia PSD Dambovita, de a inregistra pe ascuns sedintele, cu scopul vadit de a denigra anumiti membri, liderul organizatiei si organizatia PSD Dambovita in totalitate. Mentionam ca niciodata nu vom accepta ca persoane care apeleaza la aceste practici sau le gireaza, acceptandu-le tacit ca dovezi, sa ne reprezinte in forurile statutare ale partidului sau in functii de conducere administrative, la nivel local, judetean sau national”, se mai arataa in declaratie.
In plus, semnatarii documentului cer tututot ”sa inceteze cu alegatiile privind izolarea politica, economica sau de orice natura a judetului Dambovita”.

Comitetul Executiv al PSD a votat luni pentru excluderea din partid a lui Adrian Tutuianu si Marian Neacsu, acestia anuntand ca vor contesta decizia.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: