Fifor da detalii. Ce intrebari vrea Dancila sa puna la referendum

politica

Vicepremierul Mihai Fifor isi sustine sefa pana la capat si o apara dupa atacurile fostului premier Dacian Ciolos, care i-a atras atentia ca un referendum pentru inasprirea pedepselor pentru criminali, violatori si pedofili este inutil, avand in vedere ca legislatia este facuta de Parlament si institutiile statului au fost slabite de masurile luate de PSD si ALDE impotriva vointei poporului.

„Ii raspund ipocritului si oportunistului suprem al politicii romanesti Dacian Ciolos ca si dumnealui putea sa ‘intareasca legislatia’, daca atat a inteles din mesajul premierului. Aici vorbim de un referendum national de consultare pentru introducerea unor masuri radicale, cum ar fi pedeapsa cu inchisoarea pe viata sau castrarea chimica pentru pedofili, violatori si criminali.

Vorbim de masuri drastice, care sa curete societatea romaneasca de astfel de fapte monstruoase si sa nu permitem ca ceea ce s-a intamplat la Olt sa se repete vreodata. Pentru oameni lipsiti de o minima decenta, ca domnul Ciolos, a facut premierul Dancila apel ca tragedia de la Caracal sa nu fie folosita ca instrument politic si, cu atat mai putin, electoral. Domnule Ciolos, degeaba ati fost premier”, s-a dezlantuit Fifor pe Facebook.

Premierul Viorica Dancila a anuntat ca ia in calcul posibilitatea convocarii unui referendum de consultare a romanilor in vederea inaspririi drastice a pedepselor pentru crima, viol si pedofilie, in contextul crimei de la Caracal.

Seful Executivului a adaugat ca este analizata si posibilitatea emiterii unei ordonante de urgenta „pentru eliminarea tuturor deficientelor legislative care vor fi identificate de catre grupul de lucru”, precizand ca in maxim 15 zile un grup de lucru interinstitutional va avea un plan de actiune in acest.

In replica, liderul PLUS Dacian Ciolos a afirmat ca Dancila a uitat ca este la guvernare, precizand ca premierul ar trebui sa stie ca nu e necesar un referendum pentru inasprirea pedepselor, ci de intarirea legislatiei si profesionalizarea institutiilor.

„Doamna Dancila a uitat ca se afla la guvernare. Ar fi trebuit sa stie de la colegii de partid si de guvern ca nu e nevoie de convocarea unui referendum pentru inasprirea pedepselor pentru crima, viol si pedofilie. Este nevoie de intarirea legislatiei, de profesionalizarea institutiilor, de competenta, de simplificarea procedurilor, de institutii capabile sa isi protejeze cetatenii – adica de exact opusul a tot ceea ce face PSD de ani buni incoace”, a scris Dacian Ciolos, sambata, pe Facebook.

El a adaugat ca la fel cum a „masacrat” PSD legislatia penala in favoarea infractorilor, seful Executivului si social-democratii ar putea la fel de usor sa o repare.

„Asa cum au masacrat legislatia penala in favoarea infractorilor, doamna Dancila si colegii dumneaei ar putea foarte simplu sa o si repare. Lansarea ideii unui referendum arata ca, de fapt, nu are de gand sa faca acest lucru”, a conchis Ciolos.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: