Finala dramatica Halep – Serena Wiliams la Cincinnati

sport

Jucatoarea nr. 1 a lumii, americanca Serena Williams, a castigat duminica seara turneul WTA Premier de la Cincinnati, al 69-lea din cariera, dispunand in finala de romanca Simona Halep, cu 6-3, 7-6 (5), dupa 1 ora si 38 de minute de joc.

Finala turneului de 2.400.490 dolari de la Cincinnati a fost echilibrata, diferenta dintre cele doua jucatoare, primele doua din lume in acest moment, a fost data de forta superioara a Serenei Williams, precum si experientei mult mai importante a acesteia la acest nivel, dovada stand faptul ca americanca si-a adjudecat al 69-lea trofeu, fiind, de altfel, si detinatoare a titlului la aceasta competitie, in timp ce Simona Halep, venita practic de mai putin de 2 ani in inaltele sfere, are 11 turnee castigate.

Meciul de duminica s-a decis, practic, in primul set, dominat, mai ales datorita serviciului, de Serena Williams, iar handicapul scorului a cantarit mult in a doua mansa, cand cele doua jucatoare au evoluat de la egal la egal, fiind nevoie de tie-break pentru a se rupe echilibru, mentioneaza Agerpres.

Oricum, aceasta a fost a doua finala consecutiva pentru Halep la revenirea in competitie dupa insuccesul de la Wimbledon, iar pentru prezenta in ultimul act la Cincinnati, care i-a permis revenirea pe locul secund in ierarhia WTA, ea a primit 585 puncte si un cec de 240.500 dolari.

Serena Williams, al carei obiectiv este anul acesta victoria finala la US Open, pentru a realiza Marele Slem, si-a adjudecat 900 puncte WTA si 495.000 dolari.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,


Comentarii: