news

Fiole cu Fentanyl, disparute din seiful Spitalului Judetean Brasov. Substanta este un analgezic opioid foarte puternic

Zece fiole care contin Fentanyl au disparut din Spitalul Judetean de Urgenta din Brasov. Oficialii unitatii sanitare au anuntat Politia despre acest caz. Potrivit unor surse oficiale din unitatea medicala si de la DIICOT, citate de Radio Romania Brasov FM, mai multe fiole care au in componenta Fentanyl, un drog extrem de puternic, au disparut din seiful Spitalului Judetean.

Imediat dupa ce angajatii unitatii medicale au sesizat disparitia fiolelor a fost anuntata Politia. Oamenii legii au facut investigatii la fata locului in cursul zilei de ieri si a fost deschisa o ancheta. Lucru confirmat si de directorul medical al Spitalului Judetean Brasov, Florin Ortan: „Este o investigatie pe rol, nu va pot da mai multe informatii. Este o ancheta in desfasurare, asta e tot ceea ce va pot spune”.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Brasov a declarat, la randul sau, ca fiolele ar fi fost luate de la Terapie Intensiva, marti. Acesta sustine ca erau tinute la loc sigur si nu avea oricine acces la ele. Se fac verificari si in cadrul spitalului.

„Exista aceasta suspiciune, a fost contactata politia, se fac cercetari in acest caz”, a declarat si managerul Spitalului Judetean de Urgenta Brasov, Emil Mailat, pentru News.ro.

Acesta a precizat ca a fost anuntat pe cale ierarhica, de catre reprezentantul Sectiei de anestezie-terapie intensiva despre faptul ca substanta cu puternic efect psihotrop a disparut dintr-un spatiu special amenajat, conform legislatiei, pentru substantele stupefiante.

„Se pare ca ar fi 10 fiole dar deocamdata se fac cercetari. Am fost anuntat pe cale ierarhica, de catre reprezentantul sectiei de ATI si mai departe a facut plangere”, a precizat managerul unitatii sanitare.

Dosarul a fost preluat de DIICOT

Dosarul a fost preluat de DIICOT, fiind vorba despre substante de mare risc. Reprezentantii DIICOT au confirmat, pentru Radio Romania Brasov FM, ca este vorba despre 10 fiole care contin Fentanil, un drog mult mai puternic decat morfina.

„Este adevarat ca am preluat acest dosar, investigam disparitia substantelor respective. A existat o sesizare din partea conducerii Spitalului Clinic Judetean, iar ofiterii nostri au fost delegati sa se ocupe de acest caz.

Ancheta este in desfasurare, intr-un stadiu incipient, nu va putem oferi mai multe detalii,” au declarat reprezentanti ai Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Fentanylul este de zeci de ori mai puternic decat morfina, fiind utilizat in tratarea bolnavilor de cancer aflati in stadii terminale. Acesta apartine unei grupe de substante cu efect puternic, analgezice narcotice, care mai sunt numite si analgezice opioide.

Urmareste-ne si pe:
Flavius Iancu

Share
Published by
Flavius Iancu

Recent Posts

Mai bine mai tarziu decat niciodata! O carte imprumutata in 1939 a revenit la o biblioteca finlandeza dupa 84 de ani

Angajatii unei biblioteci publice din Helsinki au fost surprinsi cand o copie a „Refugiatilor” de…

10 minute ago

Savantii britanici au pus la punct un test de saliva care poate detecta rapid cancerul de prostata

Oamenii de stiinta din Marea Britanie au dezvoltat un test de saliva care ar putea…

17 minute ago

O compania aeriana indiana ofera femeilor optiunea de a-si alege in avion locul langa alte femei

Una dintre cele mai mari companii aeriene low-cost din India a lansat o noua optiune…

25 de minute ago

Gabriela Firea l-ar fi egalat pe Nicusor Dan in intentiile de vot pentru Primaria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj INSOMAR

Gabriela Firea l-a egalat pe Nicusor Dan in cursa pentru Primaria Generala, arata cel mai…

44 de minute ago

Cetatean ucrainean, prins in flagrant si retinut de DNA pe cand oferea unei persoane 20.000 de dolari pentru a permite trecerea prin vama de marfuri contrafacute

Un cetatean ucrainean a fost retinut de procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul…

47 de minute ago

Ambasadorul Marii Britanii in Mexic a fost retras dupa ce a indreptat in gluma o arma spre un angajat al ambasadei

Ambasadorul Marii Britanii in Mexic a fost rechemat din postul sau la inceputul acestui an,…

52 de minute ago