Firea a lasat Primaria cu o datorie uriasa de 4 miliarde de lei: „Toata pesedimea va fi la Antena 3 urland ‘Nicusor Dan nu ne da apa calda’“

politica

Premierul Ludovic Orban a declarat marti seara, la B1 TV, ca Gabriela Firea a lasat Primaria Capitalei cu o datorie uriasa, de 4 miliarde de lei.

Premierul a spus ca prima grija a lui Nicusor Dan, dupa ce-si va incepe mandatul de Primar General, va fi sa evalueze situatia cheltuielilor si a datoriilor Primariei Municipiului Bucuresti. Orban a mentionat ca datoriile vizibile ale PMB sunt acum de 4 miliarde de lei.

„Primul si cel mai important lucru care trebuie sa se intample este o analiza foarte serioasa a ce e la Primaria Capitalei. Eu pot sa va spun ca azi datoriile sunt de peste 4 miliarde de lei. Datoriile care sunt vizibile, pe care am putut sa le evaluam. Cine stie cat alte datorii ascunse sunt acolo. Deci acolo Nicusor Dan trebuie sa faca o evaluare foarte clara si foarte rapida a situatiei, ca situatia e extrema.

Incepe iarna, trebuie sa inceapa furnizarea caldurii. Nu numai ca RADET a dat faliment, tarand o datorie de 800 de milioane, Termoenergietica, o societate infiintata de mai putin de doi ani, deja a acumulat – pentru ca nu a fost alimentata cu subventia pentru diferenta de pret de la bugetul Consiliului General, de la bugetul Primariei – o datorie de aproape 600 de milioane pe care le o catre ELCEN, care ELCEN nu poate sa mai furnizeze daca nu are bani, pentru ca nu mai poate sa cumpere combustibil.

Deci asta a fost o actiune deliberata. Nu se poate! Primarul General trebuie sa fie un om responsabil, trebuie sa faca platile, ca de asta exista subventii pentru diferenta de pret. Ele reprezinta banii pentru Termoenergetica, pentru a face fata cheltuielilor”, a declarat premierul Ludovic Orban.

„Va spun, ca sa nu aveti un soc prea mare: din acest moment, toata pesedimea va fi la Antena 3 urland ‘Nicusor Dan nu ne da apa calda’“, a comentat jurnalistul Mircea Marian aceasta situatie.

Nicusor Dan a venit, miercuri dimineata, la sediul PNL unde are loc o analiza a rezultatului alegerilor locale si pentru a stabili politica de aliante la nivelul consiliilor locale si judetene.

„Prima problema este situatia bugetara, sa vedem cum putem sa o echilibram, pare ca este destul de dificil. Azi avem o intalnire la Ministerul Finantelor si o sa avem si la Ministerul Transporturilor”, a declarat Nicusor Dan.

Mai mult despre: ,

Comentarii: