Firea anunta ca Dragnea ar vrea sa o „lichideze fizic”. Dezvaluie amanunte despre o intalnire secreta organizata de seful PSD

politica

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, sambata seara, la Romania TV, ca liderul PSD Liviu Dragnea vrea sa o ”lichideze” si ca intentioneaza sa fie adoptata o ordonanta de urgenta pentru desfiintarea Primariei Capitalei, iar sectoarele sa devina unitati administrativ-teritoriale. Firea a spus ca in urma cu cateva zile Dragnea a avut o intalnire cu primarii de sectoare, in afara de Robert Negoita, carora le-a spus ca Firea va fi inlaturata de la conducerea organizatiilor PSD Ilfov si Bucuresti si ca va fi data aceasta OUG, iar Gabriela Firea va ramane doar primar general onorific.

”Domnul Dragnea a anuntat intr-o sedinta cu cativa primari de sectoare ca el doreste sa desfiinteze Bucurestiul”, a sustinut Firea. Ea a spus ca Liviu Dragnea le-a spus primarilor cu care s-a intalnit ca va fi adoptata ”OUG prin care cele sase sectoare sa devina orase, ceea ce e anticonstitutional”, iar ”Primaria Capitalei ori se desfiinteaza in totalitate, ori sa devina decorativa, iar cele sase sectoare sa devina unitati administrativ-teritoriale”.

Gabriele Firea si-a exprimat nadejdea ca nici Guvernul, nici premierul Viorica Dancila, nici ministrii, nici secretarul general al Guvernului, ”un eminent jurist”, nu vor accepta adoptarea acestei OUG ”neconstitutionale”.

”Dl Dragnea doreste sa ma anihileze pe mine in totalitate. (…) Daca ar putea, m-ar lichida si fizic”, a afirmat Firea, citata de news.ro.

Ea a spus ca la discutia cu Dragnea, care a avut loc miercuri seara sau joi seara, ”au fost cinci primari de sector, toti mai putin dl Robert Negoita”. ”Le-a spus acest lucru de neimaginat si de neconceput pentru a-i atrage de partea sa pe principiul dezbina si stapaneste”, a spus Firea.

Primarul Capitalei a spus ca se pregateste ”mazilirea” sa in PSD. Astfel, ar urma sa fie inlaturata de la conducerea interimara a Organizatiei PSD Bucuresti, dar si din functia in care a fost aleasa de presedinte al PSD Ilfov.

Firea a afirmat ca ”este un moment de cumpana prin care trec PSD si intreaga tara”. ”E o cale gresita pe care o urmeaza dl Dragnea – oricine are o pozitie critica fata de managementul sau sa fie dat afara. (…) PSD ajunge sa fie un partid al unei singure persoane. In momentul in care te lipsesti asa de usor de secretarul general, un foarte bun organizator, un om care, ca si mine, i-a stat alaturi domnului Dragnea zile si nopti, inseamna ca ceva este gresit. Mai bine ar fi fost sa te intrebi de ce s-a ajuns in acea situatie”, a adaugat Gabriela Firea, spunand de asemenea ca Adrian Tutuianu – exclus si el din partid – este un ”eminent jurist care a ridicat o organizatie”.

”Mi-au spus colegii ca am fost asteptata de la Madrid si ca mi se pregateste o mazilire si ca s-a pus in miscare un intreg scenariu. (…) Mi s-a comunicat ca beneficiez de un tratament special si dl Dragnea ar fi facut afirmatia in fata unor primari de sectoare ca nu vrea sa ma excluda ca sa-mi usureze situatia sa ma duc la alt partid si doreste sa ma chinuie si sa-mi curme cumva cariera politica. (…) Normal ca ma doare, dar nu voi intreprinde absolut nimic care sa le arate romanilor ca ma agat de functii. Daca colegii mei din CEx vor vota ca primarul general sa nu mai aiba functii politice, ma supun”, a mai declarat Firea.

Ea a sustinut ca la conducerea Organizatiei PSD Bucuresti ar urma sa fie pus primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu, si ca va fi inlocuita si prefecta Capitalei.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: