Firea a asmutit Prefectura impotriva primarului PSD care a indraznit sa tina astazi scolile deschise. Primarului i s-a gasit si nod in papura

news

Dupa ce Gabriela Firea l-a ameninta pe primarul Sectorului 5 ca „ca raspunde in fata legii” pentru ca nu a inchis, vineri, scolile, si Prefectura Bucuresti a emis un comunicat amenintator la adresa acestuia.

Mai mult, primarului i s-a cautat nod in papura, Prefectura sustinand ca SEctorul 5 este singurul in care deszapezirea nu se desfasoara cum trebuie.

„Urmare a declaratiilor facute in spatiul public referitor la inchiderea scolilor din municipiul Bucuresti, Institutia Prefectului Municipiului Bucuresti face o serie de precizari:

1. Hotararea Comitetului municipal Bucuresti pentru situatii de urgenta (CMSU) nr 3/21.03.2018 prevede, in mod expres, suspendarea cursurilor din unitatile de invatamant din Municipiul Bucuresti, in concret inchiderea gradinitelor, scolilor si liceelor. Scopul acestei masuri l-a constituit in principal protectia copiilor si, pe de alta parte, reducerea circulatiei autoturismelor si pietonilor pentru optimizarea operatiunilor de deszapezire in Capitala, avand in vedere codul portocaliu de zapada, vant si ger, instituit de ANM.

2. In urma verificarilor efectuate, se constata ca hotararea dlui Daniel Florea, primar al Sectorului 5, de a tine deschise scolile din acest sector a produs un efect de confuzie si nedumerire in randul cetatenilor din sectorul 5, care au inceput sa se informeze alert pentru a afla ce hotarire este, pana la urma, valabila: cea adoptata in CMSU sau cea mediatizata personal de primarul de sector. Dupa lamuriri punctuale si succesive, cetatenii au respectat decizia Comitetului pentru situatii de urgenta, astfel ca, in fapt, azi, in incinta unei singure scoli din sectorul 5 s-a aflat doar copilul unui angajat al acestei unitati de invatamant.

3. Reamintim publicului, si avertizam autoritatile locale ale Sectorului 5, ca hotararile CMSU sunt obligatorii; de asemenea, ca, desi autoritatile locale de sector au atributii exclusive in derularea activitatilor de deszapezire, totusi Programul de Masuri si Actiuni pentru Deszapezirea si Combaterea Poleiului se elaboreaza in mod unitar la nivelul Primariei Municipiului Bucuresti, nefiind permise initiative locale, individuale, de natura sa submineze efortul comun al autoritatilor implicate in aceste operatiuni.

4. Ne exprimam regretul ca, in ciuda sprijinului oferit, la nivelul sectorului 5 deszapezirea se desfasoara cu mai mare dificultate decat in celelalte sectoare si atentionam ferm ca, pe viitor, hotararile CMSU sa fie respectate conform legii, atat in litera, cat si in spirit”, se arata intr-un comunicat de presa.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, vineri, ca hotararea primarului sectorului 5, Daniel Florea, de a deschide scolile in perioada codului portocaliu de ninsoare, a incalcat decizia Comitetului pentru Situatii de Urgenta, iar edilul va raspunde in fata legii.

„Nu voi intra in polemica cu absolut nimeni. Am primit avertizarea Inspectoratului Scolar. Am luat decizia de a inchide scolile si gradinitele si ulterior a fost consfintita de hotararea unui for carte nu poate fi combatut, Comitetul pentru Situatii de Urgenta. Nu ne jucam cu astfel de decizii si nu putem sa luam decizii locale. Aceste hotarari se iau conform legislatiei in vigoare. Fiecare va raspunde in fata legii pentru nesupunerea unei decizii a Comitetului pentru Situatii de Urgenta, care va analiza cum a fost respectata hotararea de fiecare institutie. De la a deschide doar o gradinita si a anunta ca deschizi toate scolile, acest nu e conform cu legislatia. Toate scolile sunt in administrarea primariilor, dar personalul didactic respecta tot ceea ce spune Inspectoratul Scolar, prin urmare la nivelul primariilor nu se pot lua decizii cu privire la cadrul didactic. Comitetul pentru Situatii de Urgenta va analiza declaratiile si comunicarile facute ieri si va lua deciziile in consecinta”, a afirmat Gabriela Firea, dupa sedinta de vineri a comandamentului de iarna.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: