politica

Firea ataca iar. Sustine ca daca Orban nu-i da bani inseamna ca este in razboi cu „tinerii din Bucuresti”

Primarul general Gabriela Firea a afirmat, joi seara, ca, pentru bucuresteni, ”Orban=Dragnea”, avand in vedere refuzul de a aloca mai multi bani Primariei Capitalei. ”Domnul Orban este in razboi cu oamenii de cultura si cu tinerii din Bucuresti. Altfel, nu ar pomeni la orice iesire publica despre evenimentele culturale si cele dedicate tinerilor”, sustine Gabriela Firea.

”25% din PIB-ul Romaniei este asigurat de bucuresteni. Se intoarce de la guvern, prin MF, doar 0,6%. Infim! Consideram ca 1,5% ar fi un procent mic dar ar mai acoperi, cat de cat, nevoia de investitii in modernizarea Capitalei. Pentru bucuresteni, Orban=Dragnea!”, a scris, joi seara, pe Facebook, Gabriela Firea.

Potrivit acesteia, bugetele investite in spitale, infrastructura, scoli, transport public in comun, proiecte sociale ”sunt «risipa» pentru Domnul Prim Ministru”

”Neimportante, fata de o suma uriasa, platita unei firme private din Fondul de rezerva! Cu celeritate! Dl Orban este in razboi cu oamenii de cultura si cu tinerii din Bucuresti. Altfel, nu ar pomeni la orice iesire publica despre evenimentele culturale si cele dedicate tinerilor – oricum, o suma infima, fata de celelalte domenii strategice. Domnule Ludovic, ce vreti, de fapt? Ca fostul PD, fuzionat cu PNL, sa inchidem toate teatrele, muzeele, scolile de arta si centrele culturale din Capitala? Cred ca ar trebui sa spuneti direct, fara metafore, sa stie toata lumea!”, a mai scris Firea.

Premierul Ludovic Orban spune ca nu va aloca Primariei Capitalei suma pe care primarul general Gabriela Firea a solicitat-o de la Guvern, Orban motivand ca nu exista o baza legala pentru o astfel de alocare, dar si faptul ca nu poate lua din banii platiti de toti cetatenii romani pentru a aloca Bucurestiului, unde exista „risipa” de fonduri.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Razboiul din Ucraina a scoate la iveala si deficientele industriei de armanent a SUA

Deblocarea ajutorului de 61 de miliarde de dolari din partea SUA, in aprilie, a fost…

3 minute ago

Atac rusesc cu drone asupra Kievului si Odesei. Ucrainenii au lovit Sevastopolul duminica dimineata

Potrivit fortelor aeriene ucrainene, zonele afectate au inclus Kievul, regiunea Vinita din sud-vestul capitalei, regiunea…

2 ore ago

Catalin Drula: „Trebuie sa avem un program national de oprit mafia. In toata tara avem metode mafiote de a lucra”

Presedintele USR Catalin Drula a declarat ca in toata tara "PSD si PNL au cuplat…

6 minute ago

Cheltuielile militare ajuta la cresterea economica a Rusiei. Crestere de 5,4% in primul trimestru al anului 2024

Economia Rusiei a crescut cu 5,4% in primul trimestru al anului 2024, arata statisticile oficiale…

49 de minute ago

Primarul Brasovului: „Romania se afla la un moment de rascruce. Nu trebuie sa lasam acest partid comasat sa puna un pumn in gura democratiei din Romania”

Primarul Brasovului Allen Coliban considera ca tara noastra se afla la un moment de rascruce,…

3 minute ago

SUA instaleaza un numar record de 5 milioane de instalatii solare si isi propune 10 milioane pana in 2030

Un comunicat publicat de Asociatia Industriilor de Energie Solara (SEIA) sustine ca SUA a depasit…

50 de minute ago