Firea, avertisment dur pentru ministrii Cabinetului Dancila: „Vor avea probleme penale daca avizeaza o OUG de amnistie si gratiere”

politica

Gabriela Firea i-a avertizat, miercuri seara, pe ministrii Cabinetul Dancila ca vor avea „probleme penale” daca vor aviza o ordonanta de amnistiei si gratiere care nu este „consolidata juridic”.

Firea a recunoscut ca stie de existenta unui proiect de ordonanta, insa acesta nu a fost adus la cunostinta partidului. Ea a tinut sa-i avertizeze pe ministri sa nu cumva sa avizeze asa ceva.

„Niciodata textul ordonantei privind amnistia nu a fost adus in fata partidului. Vi se pare normal sa aflam din ziare ca exista asa ceva? Domnul Dragnea vinde o himera, o iluzie, le spune unor oameni de afaceri ca ‘vedeti, din cauza Gabrielei Firea nu mai pot sa dau’. Daca s-a luat decizia sa fie atributul guvernului, probabil ministerul Justitiei va aduce un proiect

(…) Daca domnul Dragnea dorea sa dea amnistie si gratiere, dadea, dar nu a dat-o pentru ca a vrut sa aiba aceasta moneda de schimb. Probabil o va da cand va avea nevoie

(…) Daca proiectul va fi neconsolidat juridic, atunci colegii care vor aviza asa ceva vor avea probleme posibil penale, nici la monitor nu va ajunge. Se spune ca daca va trai un minut, are efecte. Nu va trai niciun minut, sau daca va fi publicat, va fi anulat”, a declarat Firea la Antena 3.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: