politica

„Firea, butoi ambulant cu otrava”. Un cunoscut jurnalist indeamna: „Toti cei acuzati de ea sa depuna plangere pentru denunt calomnios”

Jurnalistul Mircea Marian spune despre Gabriela Firea ca este un „butoi ambulant cu otrava” si ii indeamna pe cei acuzati de Firea ca i-au „furat” voturile sa depuna plangere pentru denunt calomnios.

„Doamna Gabi din Bacau joaca, cu oarecare succes, piesa victimei: ea nu a pierdut, a fost furata. Ar trebui ca toti cei acuzati de ea sa depuna plangere pentru denunt calomnios.

Madama stie foarte bine ca a pierdut, dar ea acum isi construieste un exit, ca sa supravietuiasca politic. E problema PSD daca crede ca acest butoi ambulant cu otrava ii este util, dar n-ar trebui sa o lasam sa construiasca mitul fraudarii. Sa nu uitam, printre multe altele, cum platise reclama la toate televiziunile, in campanie, din banii bucurestenilor”, a scris Mircea Marian pe Facebook.

Gabriela Firea a declarat luni ca dupa analiza finala a Biroului Electoral Central va depune o plangere la Parchet pe tema „viciilor” de la alegerile din Bucuresti si a adaugat ca nu se simte abandonata de colegii din PSD.

„Este normal si firesc si cronologic sa asteptam, totusi, un final de analiza si dezbatere din partea autoritatilor electorale. Din respect pentru cetateni, pentru democratie (…) trebuie sa uzam de toate solutiile, fie cele electorale, fie in justitie. (…) Viata merge inainte, dar, daca totusi vrem sa le demonstram romanilor ca nu conteaza cine numara, ci conteaza cine voteaza, atunci trebuie sa mergem pe toate aceste cai indiferent de rezultat, uneori previzibil. (…) Punem la dispozitia organelor de ancheta toate dovezile din sectiile de vot, toate procesele verbale viciate, ingrosate cu carioca, toate cifrele care nu au cum sa iasa, sa se verifice si voturile nule, de ce au fost trecute la nule. Daca se va dori o ancheta adevarata, se va face. Daca nu, ne vedem la parlamentare in 6 decembrie, unde sper sa se fure mai putin”, a afirmat Gabriela Firea la sediul central al PSD, inainte de sedinta Consiliului Politic al formatiunii.

Potrivit acesteia, exista in Bucuresti 65.000 de voturi nule.

„Avem in Bucuresti 65.000 de voturi nule, inteleg ca 65.000 de bucuresteni n-au stiut sa voteze, pentru ca acele buletine de vot de fapt au fost introduse in urna si apoi declarate de comisie nule, in sensul viciate, mazgalite, puse mai multe stampile, indoite. 10% dintre buletinele folosite in Bucuresti sunt nule, o cifra foarte mare. (…) Plus multe procese verbale modificate cu carioca, plus una scrie pe procesele verbale de la sectie, altele care nu dau cheia, alta scrie pe site-ul AEP. Foarte multe vicii. Vom vedea daca cineva va fi sensibil la toate aceste erori care s-au inregistrat in ultima perioada”, a aratat liderul PSD Bucuresti.

Gabriela Firea a sustinut ca, daca cineva doreste, „isi pune cu drag capul pe tipsie”.

„Este normal ca, dupa orice scrutin, partidele politice isi fac propriile evaluari si analize. Cei care au castigat, bravo lor, vor fi avansati. In legatura cu cei care au pierdut, cu siguranta in cadrul tuturor formatiunilor politice, deci si la noi, se va face o analiza a contextului in care au pierdut, scorul inregistrat si, bineinteles, tot ceea ce s-a intamplat in campanie. In Bucuresti am dublat eu si colegii mei scorul de la europarlamentare. (…) Dar nu este nicio problema – daca cineva imi doreste capul, il pun pe tipsie cu drag. Nu m-am agatat niciodata de functii si ar fi ultimul lucru pe care l-as face”, a spus edilul in functie.

Gabriela Firea sustine ca „cine are ceva de spus” impotriva ei „sa spuna in fata, nu pe surse”.

„Cine are ceva de spus sa spuna direct in fata, si nu pe surse. Daca ne intoarcem la vremurile in care dialogam intre noi, colegii, pe surse, pe anumite site-uri, care oricum ne sunt ostile si care oricum toata campania au facut contracampanie pentru noi, nu este bine. In fond, eu nu cred ca cineva din conducerea partidului poate sa se opuna la aflarea adevarului, nu poate sa se opuna la respect fata de cetateni. Cred ca pur si simplu cineva a vrut sa bage batul prin gard si sa ne suparam intre noi. Nu am simtit ca sunt abandonata de colegi, chiar daca asta s-a incercat sa se sugereze la sfarsitul saptamanii trecute”, a mai aratat liderul PSD Bucuresti.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Beizadeaua Victor Micula a scapat de puscarie, desi a tras cu mitraliera pe un pod din Oradea. Curtea de Apel l-a condamnat cu suspendare

Curtea de Apel Oradea decis sa il condamne la inchisoare cu suspendare pe Victor Micula…

O oră ago

Un algerian disparut in anii 1990, gasit viu in pivnita unui vecin dupa 27 de ani

Un barbat din Algeria a fost gasit in viata in pivnita vecinului sau, dupa ce…

O oră ago

Accident in Sectorul 3 al Capitalei. Doua persoane au ajuns la spital dupa ce o masina s-a ciocnit cu un tramvai

Doua persoane au ajuns sambata la spital in urma unui accident in Sectorul 3 al…

28 de minute ago

Protest in Peru dupa ce guvernul a asociat transsexualitatea cu o tulburare mintala

Membri ai unor grupuri LGBTQ au manifestat, vineri, in fata Ministerului Sanatatii din Peru, dupa…

3 ore ago

Noaptea Muzeelor Inchise. Ciolacu s-ar duce voluntar la Antipa: „O sa beau o cafea si o sa rezist”

Premierul Marcel Ciolacu spune ca este dispus sa mearga voluntar la „Noaptea Muzeelor”, dupa ce…

12 minute ago