Firea, cea mai rea din PSD. Ea vrea ca primarul Iasiului, Mihai Chirica, sa primeasca cea mai aspra pedeapsa pentru ca l-a criticat pe Dragnea

politica

PSD Bucuresti si PSD Ilfov, organizatii conduse de Gabriela Firea, solicita ca primarul Iasiului, Mihai Chirica, sa fie exclus din partid. Chirica l-a criticat in mod repetat pe Liviu Dragnea pentru modul in care PSD a procedat in cazul OUG 13.

Intr-un comunicat de presa, Firea tine sa mentioneze ca cele doua organizatii „isi exprima in unanimitate sustinerea pentru presedintele Partidului Social Democrat Liviu Dragnea”.

”Comitetele Executive ale Organizatiilor PSD Bucuresti si Ilfov, reunite in sedinta comuna, isi exprima in unanimitate sustinerea pentru presedintele Partidului Social Democrat Liviu Dragnea si pentru Guvernul Sorin Grindeanu. Cele doua organizatii propun si excluderea din partid a presedintelui interimar al PSD Iasi Mihai Chirica

Urmare a repetatelor pozitii exprimate in ultima vreme de catre adversari politici ai PSD, prin care se incearca cu obstinatie acreditarea ideii ca in partid sunt disensiuni majore care vor conduce inevitabil la o ruptura, membrii celor doua organizatii au adoptat trei rezolutii prin care sa dea un semnal puternic de unitate si de sprijin pentru echipa care a castigat cu un scor istoric alegerile din decembrie 2016.

Gabriela Firea, presedinte PSD Bucuresti—Ilfov:

PSD a castigat de o maniera atat de categorica alegerile pentru ca s-a prezentat in fata alegatorilor cu un program de guvernare complet si articulat. Guvernul trebuie sa fie lasat sa puna in practica acest program, care este benefic in primul rand pentru oameni. Suntem datori, cu totii, sa facem tot ce ne sta in putinta pentru ca aceasta stare de dezbinare a romanilor sa inceteze. Nu putem construi nimic daca ne aflam intr-o permanenta in stare de razboi.

Prima rezolutie se refera la sustinerea politica a domnului Liviu Dragnea, Presedinte al Partidului Social Democrat, ales legitim in urma scrutinului intern din 11 octombrie 2015. A doua rezolutie prevede sprijinul nemijlocit pentru guvernul PSD-ALDE condus de Sorin Grindeanu, instalat in functie in urma rezultatului alegerilor democratice din decembrie 2016.

Prin cea de-a treia rezolutie, cele doua organizatii solicita Biroului Permanent al PSD si Comitetului Executiv National al PSD excluderea din partid a domnului Chirica Mihai”, se afirma in comunicatul PSD.

Cea mai mare parte a organizatiilor PSD din tara a solicitat ca Mihai Chirica sa fie sanctionat, insa sa nu fie exclus din partid. Presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau, a declarat ca nu este de acord cu excluderea, insa doreste ca primarul Iasiului sa nu mai ocupe functia de presedinte al PSD Iasi.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,


Comentarii: