Firea incurajeaza comportamentul iresponsabil: „Doar 4 din 4.600 pe care i-am testat au avut coronavirus”

politica

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat luni seara la Romania TV ca testarea realizata de primarie in Capitala a scos in evidenta ca foar patru persoane din 4.600 testate au coronavirus. In acelasi timp, tot mai multi romani lasa deoparte masurile de precautie, sustinand ca virusul nu exista.

„Doar 4 persoane din cele 4.600 care au participat la testarea noastra au avut rezultate pozitive la coronavirus”, a declarat Gabriela Firea.

Campania de testare pusa la cale de Firea a fost blocata de DSP pentru ca nu a respectat regulile sanitare si stiintifice.

„In Bucuresti treaba este clara, testarea a fost blocata de ministerul Sanatatii, pentru a nu se putea compara rezultatele cu cele la nivel national. Din 11.000 de bucuresteni inscrisi in programul de testare cu PCR, au fost 4.600 de teste deja efectuate si din acestea doar 4 au fost pozitive.

Ministerul nu vrea sa recunoasca rolul primariei si faptul ca noi am salvat vieti, pentru ca noi am dotat cele 19 spitale, cand ei ziceau ca e doar o gripa. Si domnul Tataru se mai si victimiza, ca a fost carne de tun, ca a mers prin spitale. Eu stau numai pe teren, pot sa ma infectez oricand, dar eu nu ma ascund sub pat, sa-mi protejez sanatatea mea”, a mai sustinut Gabriela Firea.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, le-a cerut luni romanilor care sustin ca „virusul nu exista” sa mearga prin spitale si „sa vada ca se poate si deceda la 30-39 de ani, fara a avea comorbiditati”. El a anuntat luni ca noile masuri de relaxare, prevazute pentru 1 iulie, au fost amanate.

„Este o recrudescenta a numarului de cazuri tocmai prin nerespectarea unor reguli si a unor precautii. Inca nu am terminat acest prim val. Noi putem transforma acest prim val intr-un val cu doua cocoase, in care a doua cocoasa sa fie mai virulenta decat prima.

Daca la inceput actionam dintr-un instinct de conservare, acum acest instict de conservare la o parte dintre concetatenii nostri nu mai exista. Le recomand sa se uite in jur, sa se uite in spitale, sa mearga in sectiile de Terapie Intensiva, sa vada dacxa intr-adevar exista acest coronavirus, sa vada ca se poate si deceda la 30-39 de ani, fara a avea comorbiditati”, a declarat Tataru la Digi24.

Mai mult despre: ,

Comentarii: