politica

„Firea minte, a vrut toata gloria”. Pavelescu confirma dezvaluirile lui Tariceanu: „Firea sa nu se planga!”

Aurelian Pavelescu confirma ca Gabriela Firea a refuzat sa faca aliante in Bucuresti si o anunta ca este responsabila de pierderea alegerilor. Un mesaj similar a fost dat publicitatii si de Tariceanu.

„DNA GABRIELA FIREA SA NU SE PLANGA, A VRUT TOATA GLORIA! IN POLITICA NU SE POATE! Pentru alegerile locale de la Bucuresti am purtat personal negocieri cu primari de sectoare. Cu dna Firea am purtat o singura discutie, alte multe discutii cu persoane foarte apropiate. Le-am explicat ca votul se va polariza, iar miza e cu mult mai mare decat mandatele de la Bucuresti. Stiu ca asemenea discutii s-au purtat si cu alte partide, cel putin doua, dintre partidele semnificative.

Presedintele Ciolacu si conducerea centrala a PSD au dat liber la aliante in toata tara, lucru care s-a si intamplat. Confirm asta, dupa discutiile pe care le-am avut cu Ciolacu, dar si din aliantele pe care chiar le-am facut in unele judete.

Dna Firea a spus NU! O decizie pe care trebuie sa si-o asume. De principiu, candidatul principal la asemenea alegeri are cuvantul decisiv. A vrut toata gloria! O decizie absolut riscanta, care a si condus la izolarea PSD si pierderea alegerilor la Capitala, dar, probabil, la cel putin inca doua primarii de sector.

Asemenea decizii pot distruge partide definitiv. Au avut de suferit nu doar PSD, dar si partidele care, prin participare, ar fi avut o alta pozitie inclusiv la parlamentare, pentru a face o coalitie anti-Iohannis si a evita instaurarea definitiva a dictaturii in Romania. Consecintele sunt fatale nu doar pentru Bucuresti, ci pentru Romania, si nu doar pentru urmatorii 4 ani!

Dna Firea si alti primari de sectoare ar fi castigat alegerile la Bucuresti fara nicio problema, in alianta despre care s-a vorbit. Atata vreme cat, insa, dna Firea si altii, si nu doar din PSD, confunda partidele lor cu Romania, sa nu se astepte nimeni la mai mult. Din contra, viata politica se va atomiza si mai mult, iar cei care puteau fi aliati si prieteni, vor fi dusmani: asemenea decizii grave nu pot fi acceptate!”, a scris Pavelescu pe Facebook.

Marti, si Tariceanu a avut un mesaj foarte dur dupa ce Gabriela Firea a sustinut ca a pierdut alegerilor din cauza ca aliatii, ALDE si Pro Romania, i-au „infipt un cutit in spate” si si-au desemnat candidati proprii. Tariceanu afirma ca, dimpotriva, Firea i-a tratat cu dispret si nu a vrut sa se alieze cu el. „Dupa cum am vazut in campanie a candidat atat de singura incat s-a ferit foarte tare si de propriul partid”, a anuntat, marti, Tariceanu.

„Gabriela Firea greseste atunci cand cauta vinovati pentru infrangerea de la Capitala altundeva decat in propriile decizii! Alianta care putea sa-i mai aduca un nou mandat de primar general a fost refuzata chiar de ea. Nu putem acum sa acceptam falsificarea adevarului doar pentru ca dna Firea sa-si poata gasi scuze pentru dezastrul pe care l-a provocat la Capitala.

ALDE, Pro Romania si PSD au fost in discutii foarte avansate pentru realizarea unei aliante la alegerile locale, care ar fi urmat sa se transforme intr-o alianta si pentru alegerile parlamentare. De altfel, ALDE a realizat acest gen de aliante cu PSD-ul intr-o serie de judete, aliante care in cele mai multe situatii s-au dovedit de succes.

In momentul in care s-a ajuns la alianta pentru Bucuresti, dna Firea s-a impotrivit aliantei, iar presedintele PSD, dl Ciolacu, a declarat ca nu vrea sa-i impuna o alianta pentru a nu fi considerat responsabil in cazul unui esec! Nu am ajuns in acest impas pentru ca noi la ALDE am fi conditionat cu ceva aceasta alianta, locuri pe lista sau alte functii, ci pentru ca lipsa de experienta a dnei Firea a impins-o spre aceasta solutie. Dupa cum am vazut in campanie a candidat atat de singura incat s-a ferit foarte tare si de propriul partid.

Decizia dnei Firea a fost una gresita si ea ne-a afectat pe toti cei care am fost in alianta de guvernare. Aceasta decizie o lipseste acum de al doilea mandat si pe ea si pe alti colegi de la sectoare. Daca am fi avut o alianta, asa cum am propus, probabil ca acum Vlad Voiculescu nu mai ameninta primarii in functie cu inchisoarea. Daca am fi avut o alianta, asa cum am propus, Dan Tudorache era primar la sectorul 1. Daca am fi avut o alianta, asa cum am propus, Bucurestiul nu ajungea pe mana unor demagogi!

Dar asa se intampla cand dispretuiesti un ajutor dezinteresat doar pentru ca ti se pare prea mic”, a scris Tariceanu pe Facebook.

Firea a acuzat ALDE si Pro Romania, luni, ca „i-au infipt un cutit in spate”.

„Am avut un sentiment. Dreapta s-a unit. In zona centru stanga nu s-a reusit. Oameni care ar fi putut sa puna umarul au facut tot ceea ce a tinut de ei sa ma loveasca cot la cot cu adversarii mei. Daca de la inamici accepti mai usor anumite critici, atunci cand cei din familia ta te lovesc, de multe ori pe la spate, cum se spune – cutitul in spate, e dureros. (…) Chiar daca de astazi nu mai sunt primarul oamenilor, voi fi cu siguranta vocea oamenilor, pentru ca intreaga mea activitatea, nu stiu exact ce decizie voi lua si incotro ma voi indrepta, dar un lucru este cert- voi fi intotdeauna o voce pentru oameni”, a spus Firea intr-o interventie pe Facebook.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

10 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

10 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

10 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

35 de minute ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

10 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

10 ore ago