Firea, obsedata de Piata Victoriei. Acum vrea sa-i schimbe numele, insa numele propus exista deja in alta parte a Bucurestiului

news

Primarul General al Capitalei propune schimbarea numelui Pietei Victoriei, dupa moartea Regelui Mihai I.

“A plecat dintre noi, dar spiritul Regelui Mihai va fi in continuare far calauzitor si reper moral pentru generatiile ce vor urma…

Dat fiind faptul ca viata Regelui s-a suprapus, aproape integral, pe veacul scurs de la Marea Unire, si ca toata viata a militat fara ostenire pentru unitatea romanilor, voi propune Consiliului General al Municipiului Bucuresti ca Piata Victoriei sa-i poarte numele.

Dumnezeu sa Va aiba in paza, Majestate!”, a scris primarul Gabriela Firea pe Facebook, modificand postarea sa initiala continand doar un mesaj de condoleante.

Piateta Regelui Mihai I exista deja in Capitala, mentioneaza Stirile Pro TV. In 2012, acest nume a fost dat unei piete la citiva metri de Piata Victoriei, Regele insusi participand la inaugurare. Primar era atunci Sorin Oprescu, iar numele a fost ales deoarece Regele a copilarit in Palatul Kiseleff, aflat in apropiere de piateta.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: