Firea, primul atac la adresa lui Dragnea. Una dintre legile cu care se lauda presedintele PSD este facuta praf de primarul Capitalei

news

Primarul Gabriela Firea a atacat, luni, unul dintre efectele unei legi promovate in Parlament chiar de catre presedintele PSD, Liviu Dragnea. Ea s-a declarat nemultumita de eliminarea timbrului de mediu, pentru ca „au venit toate rablele din Europa in Romania si in special in Capitala”. 

„Nu trebuie sa inventam apa calda, ci trebuie sa preluam modele de succes din Europa. Parcul auto al RATB trebuie sa se innoiasca. Cetatenii se sufoca in unele autobuze fara aer conditionat. Acele masini trebuie sa dispara. Organizam licitatia de 400 de autobuze euro 6. De asemenea, 100 de tramvaie, 100 de troleibuze si 100 de autobuze electrice. In cel mai scurt timp vom avea autobuze noi. De asemenea, o sa-i intrebam pe bucuresteni daca doresc sa se introduca o taxa de mediu. Daca ei sunt de acord, o vom introduce aceasta taxa, pentru ca vom ajunge ca in Bucuresti sa nu mai putem circula. Fara taxa de mediu, au venit toate rablele din Europa in Romania si in special in Capitala. Nu avem cum sa continuam asa”, a spus Gabriela Firea, potrivit Adevarul.ro.

In Bucuresti sunt inmatriculate aproximativ 1,3 milioane de masini si alte peste 500.000 de autoturisme tranziteaza zilnic Capitala. In iunie 2016, proaspat aleasa primar general, Gabriela Firea a declarat la Digi24 ca va face „revolutie in materie de trafic” si ca in sase luni se va circula mult mai usor in Bucuresti.

Timbrul de mediu a fost eliminat printr-o lege initiata Liviu Dragnea. Legea prevedea eliminarea a 102 taxe nefiscale. Aceasta taxa a fost eliminata propriu-zis la 1 februarie 2017, in conditiile in care Curtea de Justitie a Uniunii Europene a decis ca acesta contravine, asemenea taxei de prima inmatriculare, taxei de poluare si taxei pe emisii poluante, articolului 110 din Tratul privind functionarea Uniunii Europene. In sedinta de Guvern din 4 august, Executivul a decis ca va incepe, de la 1 ianuarie 2018, restituirea taxelor de inmatriculare incasate din 2003 incoace.

Peste 350.000 de autoturisme din vestul Europei au fost aduse in tara in primele noua luni ale anului, cu 70% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut. Estimarile sunt ca pana la final de an vom ajunge la 500.000 de masini la mana a doua importate.

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: