„Firea sa RESPECTE cetatenii, nu sa ia decizii peste noapte”. PROTEST in fata Primariei Capitalei

news

Cateva zeci de persoane au participat, joi, la un flash mob in fata Primariei Capitalei, in semn de protest fata de inchiderea evenimentului Via sport de pe bulevardul Kiseleff.

Participantii au jucat badminton, au sarit coarda, au facut baloane si au jucat sotronul timp de cateva minute pe trotuarul de vizavi de Primarie.

”Speram sa ne observe si sa regandeasca modul in care ia decizii care au efecte asupra oamenilor care traiesc in Capitala. Sa ia decizii asa cum se iau – in urma unei dezbateri publice, sa vina cu o propunere, o idee si sa asculte opiniile celorlalti”, a declarat Mircea Toma, presedintele ActiveWatch, pentru News.ro.

protest

„Am venit aici pentru ca m-a suparat decizia Primariei de a inchide Via sport, respectiv programul de pe Kiseleff unde in weekend-uri se putea face sport. Subiectul este altul, nu este sportul, subiectul este traficul prea dens in centrul Capitalei. Mesajul Via sport era: stop trafic, start joc. Stop trafic inseamna ca nu este sanatos traficul de masini in centru. Conceptul doamnei primar de fluidizare a traficului este un concept care intra in conflict cu acest principiu. In centru fiind atinsa o poluare extrema, care a atins un nivel care acum produce morti, ar trebui sa o preocupe. Nu sanatatea masinii este cea care este subiectul, ci sanatatea cetatenilor”, a mai spus Mircea Toma, citat de Agerpres.

El a subliniat ca doreste ca Primaria sa fie preocupata de sanatatea oamenilor din Bucuresti.

„Al doilea motiv al nemultumirii noastre este acela ca decizia pe care a luat-o doamna primar a luat-o la nivelul de boier, adica a avut chef sa opreasca traficul pentru ca asa a crezut ca e bine. Cand esti primar esti reprezentantul unor cetateni care te-au ales si al unor cetateni care nu te-au ales. Noi respectam functia de primar, dar cerem ca primarul sa respecte cetatenii. Adica sa puna in dezbatere publica si dupa aceea sa decida, nu peste noapte, ca are un moft”, a adaugat Mircea Toma.

Producatorul de film Ada Solomon a povestit cum a ajuns cu greu pana la locul de intalnire. Pe trotuarul din fata primariei nu se putea merge, din cauza masinilor parcate, la fel si pe cel de vizavi. Masinile primariei ocupa zilnic o buna parte din malul Dambovitei, pe Spaiul Independentei.

”Ce este facut heirupist ramane fragil. In primul rand, interesul Primariei trebuie sa fie fata de aceasta ocazie de a regandi cultural Bucurestiul ca o capitala – e vorba mai mult de o strategie culturala a orasului, nu neaparat de o Capitala Europeana a Culturii. Bucurestiului ii lipseste o viziune culturala, unitara. Infrastructura independenta s-a dezvoltat in ultimii ani, iar asta e meritoriu, dar nu pentru autoritati, ci pentru artistii care au reusit sa supravietuiasca intr-un climat, de cele mai multe ori, ostil”, a mai spus Ada Solomon.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a reactionat, marti, la adresa celor nemultumiti ca a interzis manifestarile sportive pe bulevardul Kiseleff, afirmand ca nu primeste lectii de la o firma care „se incapataneaza sa tina cinci persoane” pe aceasta strada „blocand sute de mii de oameni”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , , ,


Comentarii: