Firea se tine din nou de SCANDALURI politice. Spune ca vor urma violente de strada

actualitate

Incidentele din timpul marsului pentru unirea cu Moldova au devenit tema de disputa politica intre primarul Gabriela Firea si presedintele PNL, Alina Gorghiu.

„Condamn cu fermitate atitudinea iresponsabila a presedintelui PNL, Alina Gorghiu, care acuza Primaria Capitalei de escaladarea tensiunilor si violentelor intre jandarmi si participantii la mitingul unionist din Bucuresti. Astfel de atitudini manipulatoare sunt extrem de periculoase si pot determina o crestere a violentelor in urmatoarea perioada. Primaria Capitalei, prin Comisia tehnica de avizare a manifestatiilor publice, nu a facut altceva decat sa aprobe un mars organizat pentru a transmite un mesaj de unire a Romaniei cu Basarabia. Jandarmeria a decis retinerea in forta a celor 5 lideri ai manifestantilor, fara implicarea sau consultarea Primariei Capitalei – o actiune pe care o consideram exagerata”, se arata in mesajul primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, potrivit Agerpres.

Primarul general a afirmat ca Alina Gorghiu doreste, prin afirmatiile sale, „sa acopere o gafa imensa a Guvernului tehnocat, dand vina pe Primarie”.

„Jandarmeria este o institutie in subordinea Ministerului de Interne, deci a Guvernului. Nu este prima data cand presedintele PNL minte in legatura cu activitatea mea, de aceea o somez pe doamna Gorghiu sa nu mai dezinformeze populatia si sa nu mai provoace campanii de manipulare”, a adaugat Firea.

Agerpres mai noteaza ca presedintele PNL, Alina Gorghiu, a cerut administratiei bucurestene sa permita manifestarea pasnica a celor prezenti la marsul „Lupta pentru Basarabia”.

„Lansez un apel catre actuala administratie a Bucurestiului sa permita manifestarea pasnica a oamenilor. Cred ca apropierea alegerilor din Moldova naste tensiuni pe ambele maluri ale Prutului, dar nu dam un exemplu de democratie blocandu-le accesul la protest. Indiferent de rezultatul alegerilor de la Chisinau, nu poate fi modificat parcursul european al acestei tari si acesta este cel mai clar mesaj pe care trebuie sa il dam”, a scris Alina Gorghiu, pe Facebook.

Cinci persoane participante la marsul „Lupta pentru Basarabia” au fost ridicate si conduse la sectia de politie, dupa ce au incercat sa rupa cordonul de jandarmi.

Participantii la mars le cer politicienilor asumarea ca proiect de tara a unirii Romaniei cu Republica Moldova.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: