Firea si Ciolacu exulta dupa decizia CCR: „Sunt bani pentru cresterea pensiilor, niciun moment nu s-au gandit sa gaseasca solutii”

politica

Prim-vicepresedintele PSD, Gabriela Firea, a declarat miercuri ca Guvernul Citu trebuie sa aplice legea si sa mareasca pensiile, „nu sa se planga toata ziua ca nu are bani”, in timp ce se imprumuta masiv.

„CCR a decis ca marirea punctului de pensie cu 40% este constitutionala. Guvernul Citu trebuie sa aplice legea si sa mareasca pensiile parintilor si bunicilor nostri, nu sa se planga toata ziua ca nu are bani, in timp ce se imprumuta masiv. Sarcina Guvernului este aceea de a identifica si pune in practica solutii si politici economice care sa duca la cresterea incasarilor la bugetul de stat, din care sa fie platite pensii, nu sa se planga toata ziua buna ziua de lipsa banilor”, a scris Firea pe Facebook.

Ea a adaugat ca guvernele de dreapta din ultima perioada „au dovedit ca nu au viziune, nu au solutii, nu stiu sa faca politici publice, ci doar sa taie, prin incalcarea legii”.

Despre subiectul pensiilor a scris pe Facebook si presedintele PSD, Marcel Ciolacu.

„Nimic pentru romani, totul pentru ei! Scoli inchise. Fermierii si firmele romanesti lasate de izbeliste. Salarii inghetate. Facturi marite. Pensii reduse, desi CCR a reconfirmat astazi ceea ce a spus in mod repetat anul trecut si anume ca majorarea pensiilor cu 40% este constitutionala. Dar guvernarea PeNeListo-USeRista este preocupata doar de tragerea la sorti a functiilor, pentru a-si multumi clientela politica. Meritocratia promisa s-a transformat intr-un joc al pacanelelor de partid. Se plang ca nu au bani, dar niciun moment nu s-au gandit sa gaseasca solutii. Pentru ca ele exista! PSD va prezenta alternativa sa de buget al Romaniei pentru a demonstra ca bani pentru pastrarea nivelului de trai al romanilor ar fi, daca ei nu i-ar cheltui cu pilele si politrucii lor”, a afirmat Ciolacu.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a respins, miercuri, sesizarea Guvernului cu privire la legea care prevede majorarea cu 40% a punctului de pensie, stabilind ca actul normativ este constitutional, au precizat surse din CCR.

Mai mult despre: ,

Comentarii: