Firea vrea ca Dragnea sa fie PRIM-MINISTRU: „Condamnarea sa nu interzice ocuparea de functii publice”

politica

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, ca liderul PSD Liviu Dragnea ar fi potrivit pentru functia de premier dupa alegeri, afirmand ca acest lucru trebuie analizat in partid si ca decizia instantei privind condamnarea lui Dragnea nu prevede interzicerea ocuparii functiei.

„Bineinteles ca domnul Dragnea ar fi foarte potrivit pentru a fi prim-ministru avand in vedere experienta mare a domniei sale atat in ceea ce priveste administratia publica locala, pentru ca a fost si vicepremier si din punct de vedere politic, avand in vedere ca este presedintele PSD ales in mod statutar la un Congres democratic”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, intrebata daca Liviu Dragnea ar fi potrivit pentru functia de premier.

Cat priveste condamnarea definitiva a lui Liviu Dragnea in Dosarul Referendum, la doi ani de inchisoare cu suspendare, Gabriela Firea a declarat ca in decizia instantei nu se interzice ocuparea unor functii publice.

„PSD respecta Statutul, Codul deontologic, justitia, in hotararea care a fost luata nu se scrie nici un lucru care sa mearga intr-o zona de interzicere a ocuparii unor functii publice, prin urmare nu avem de ce sa ne gandim la astfel de aspecte cata vreme inclusiv hotararea judecatoreasca permite ca domnul presedinte sa ocupe orice pozitie ar putea si ar fi sustinut pentru aceasta atat de populatie, cat si de partid”, a mai spus Firea.

Gabriela Firea a afirmat ca o eventuala nominalizare a lui Liviu Dragnea pentru functia de premier, dupa alegei, trebuie analizata in partid mai intai.

„Cred ca toate aceste lucruri trebuie sa fie analizate in BPN, in Comitetul Executiv. Exista o cronologie a evenimentelor politice si nu cred ca ar fi foarte abil din partea noastra sa anuntam inca de pe acum o astfel de atitudine politica”, a spus Gabriela Firea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,


Comentarii: