Firea vrea sa desfiinteze Opozitia daca PSD va castiga alegerile: „Daca noi vom avea cel mai mare numar de parlamentari este normal ca celelalte formatiuni sa fie de acord cu programul nostru de guvernare”

politica

Prim-vicepresedintele PSD Gabriela Firea a redefinit functionarea democratiei parlamentare, duminica, intr-o conferinta de presa la sediul central al PSD. Ea a spus ca toate partidele vor trebui sa fie de acord cu programul de guvernare al PSD daca PSD va avea cel mai mare numar de parlamentari dupa 6 decembrie.

„Sa presupunem ca veti fi primul partid votat pe 5 decembrie, in scorul va fi departe de 50% pentru formarea unei majoritati, cu cine veti negocia?”, a fost intrebata Firea.

Raspunsul prim-vicepresedintelui PSD a fost halucinant.

„Daca noi vom avea cel mai mare numar de parlamentari este normal ca celelalte formatiuni sa fie de acord cu programul nostru de guvernare. Pentru ca intotdeauna partidul cu scorul cel mai mare isi impune programul de guvernare, nu partidul care are un numar mai mic de voturi.

Se poarta discutii si negocieri in ce priveste portofoliile guvernametale, dar nu in ce priveste viziunea clara de guvernare, in special in domeniul sanatatii, educatiei si economiei nu vrem sa abdicam. Sa ne intoarcem iar la ce se intampla acum, totul inchis?”, a raspuns Firea.

La ransul sau, Marcel Ciolacu a declarat in repetate randuri ca PSD va castiga alegerile, prin urmare presedintele Iohannis va fi obligat sa desemneze un premier din partea PSD, chiar daca acest partid nu va avea majoritate. Pe lista „premierilor” PSD se afla Sorin Grindeanu, Mihai Tudose si Vasile Dincu.

Mai mult despre:

Comentarii: