Firea vrea sa resusciteze mortul USL ca s-o sustina la Presedintie. Noi atacuri impotriva lui Dancila

politica

Gabriela Firea considera ca o solutie pentru candidatura la prezidentiale este crearea unei aliante electorale intre PSD-ALDE si Pro Romania si sa fie desemnat pentru cursa cel mai bine plasat candidat, insa pana in prezent nici nu a fost discutata aceasta optiune.

„Noi intram in campanie, la fel ca celelalte partide, iar daca stam acum sa ne sfasiem intre noi, nu cred ca este bine. (…) Solutia, din punctul meu de vedere, este aceea de a crea o alternativa a ceea ce este acum la palatul Cotroceni – un nou USL, sa-i spunem, o alianta electorala pentru prezidentiale, dar si pentru locale si parlamentare intre PSD-ALDE si Pro Romania cu cel mai bine plasat candidat. Si acum se deschide o discutie, nimeni nu spune sa fie X sau Y, dar noi nu am facut nici acest exercitiu de imaginatie, si anume cum ar fi sa intram intr-o alianta”, a spus Gabriela Firea, la Antena3, citata de Mediafax.

Primarul Capitalei a mai spus ca la Comitetul Executiv anterior nu ea a propus un candidat pentru prezidentiale exclusiv din partea PSD, ci premierul Viorica Dancila, in calitate de presedinte al partidului: „S-a stabilit la insistentele mele si al altor colegi sa reluam un dialog onest cu partenerii de la ALDE si cu fostii colegi de la Pro Romania”.

Firea nu a ratat ocazia de a o ironiza pe Dancila.

„Doamna premier a spus ca nu am fost sondata, masurata decat la initiativa unor partide din opozitie, a unor publicatii, pentru ca nu m-am inscris cu candisatura. Dar cine s-a inscris? In afara de domnul Plesoianu care a anuntat de ceva timp ca vrea sa candideze, doamna premier a spus trei CEx ca nu candideaza, apoi spune ca va candida daca i se cere. Atunci am considerat ca nu trebuie sa mergem la ghiseu sa depunem o candidatura. Daca marti, la Comitetul Executiv, ni se indica celor care dori sa mergem undeva sa depunem o candidatura, la un ghiseu unic cu siguranta voi face inscrierea. Dar cata vreme initiativele au fost facute doar public prin declaratii, nu inteleg de ce pentru mine se creaza un criteriu exceptional, si anume ca trebuia sa ma inscriu”, a declarat Gabriela Firea, la Antena3.

Precizarile vin dupa ce Viorica Dancila a declarat, vineri, ca daca Gabriela Firea va anunta ca va candida la prezidentiale, acest aspect va fi discutat in cadrul Comitetului Executiv National.

„Gabi Firea nu si-a anuntat candidatura. Daca si-o va anunta vom avea o discutie in cadrul Comitetului Executiv national”, a spus premierul.

Mai mult despre: ,


Comentarii: