Primaria Brasov i-a blocat fiului lui Adrian Nastase proiectul privind ridicarea unui hotel in Poiana Brasov. Hotelul urma sa aiba sase etaje

news

Mihnea Nastase

Comisia Tehnica de Amenajarea Teritoriului si Urbanism a Primariei Municipiului Brasov a blocat proiectul propus de Mihnea Nastase, fiul fostului premier PSD  Adrian Nastase, pentru constructia unui hotel in Poiana Brasov, pe „Drumul Sulinar” si cere revizuirea acestuia.

Planul Urbanistic de Detaliu prezentat trebuie refacut, specialistii comisiei semnaland, in urma sedintei din 7 noiembrie privind avizarea PUD, cateva dintre punctele de remediat. In primul rand, proiectul nu respecta prevederile Regulamentului Local de Urbanism si ale Legii 48/2008, respectiv Codul Silvic. Potrivit raportului Comisiei, terenul pe care se amplaseaza constructia trebuie sa fie proprietatea aceleiasi persoane, iar „suprafata maxima care poate face obiectul scoaterii definitive din fondul forestier, incluzand constructia, accesul si imprejmuirea, este de maximum 5% din suprafata proprietatii forestiere, dar nu mai mare de 200 m2”- prevederi prezente si in Codul Silvic.

De asemenea, Mihnea Nastase si asociatii vor trebui sa revizuiasca si profilul drumului de acces spre hotel. Totodata, comisia de specialitate, cu toate ca a avizat volumetria constructiei, pune  conditia respectarii inaltimii maxime in conformitate cu prevederilor Regulamentului Local de Urbanism raportat la coama si cornisa si la terenul sistematizat, raportat la solutii fezabile”. Altfel, proiectul ar putea sa ramana doar pe hartie.

Potrivit documentatiei inaintate primariei Brasov, complexul turistic pe care intentioneaza sa-l construiasca Mihnea Nastase in Poiana Brasov ar urma sa aiba sase niveluri – 2S+P+2E+M si 50 de camere, conform BizBrasov. „In acest moment este doar o intentie, vom vedea ce ni se va permite sa construim acolo de catre Primarie, dupa care vom incepe discutiile cu arhitectii”, declara Mihnea Nastase acum un an.

Mihnea Nastase, fiul fostului premier PSD, a mai investit in turism. In 2021, a inaugurat un complex turistic inedit pe plaja de la Corbu, un resort format din corturi de inspiratie amerindiana. Afacerea a acumulat insa datorii, dupa un sezon de functionare, astfel ca a fost inchisa.

(sursa foto: digi24.ro)

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: