Florin Calinescu, mesaj transant: „Eu nu votez Dancila”. Actorul isi indeamna fanii sa mearga la vot

politica

Florin Calinescu a anuntat, vineri seara, ca merge la vot si ca „nu votez Dancila”.

„Eu nu votez Dancila”, a scris Florin Calinescu intr-o scurta postare pe Facebook.

Peste 50.500 de romani din strainatate s-au prezentat la urne vineri, pana la ora 18,00, in prima zi de vot pentru cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale.

Acestora li se adauga 17.503 de romani care au votat prin corespondenta, potrivit Biroului Electoral Central.

In acest al doilea tur al alegerilor prezidentiale, romanii din diaspora au din nou trei zile la dispozitie pentru a-si exprima optiunea la urne: vineri, sambata si duminica.

Pentru ei au fost organizate 835 de sectii de votare, care sunt deschise astfel: vineri, intre ora locala 12,00 si ora locala 21,00, iar sambata si duminica, intre ora locala 7,00 si ora locala 21,00. Alegatorii care la ora 21,00 se afla la sediul sectiei de votare, precum si cei care se afla la rand in afara acestuia pentru a intra in localul de vot pot sa isi exercite dreptul de a alege pana la ora locala 23,59.

Cele mai multe sectii de votare sunt in Spania – 143. In Italia sunt 142 de sectii de votare, dintre care cinci la Roma.

In Germania, AEP a aprobat 79 de sectii de votare, iar in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord – 72.

Romanii din Franta pot vota la prezidentiale intr-una dintre cele 50 de sectii amenajate pentru ei.

Harta si lista sectiilor de votare din strainatate pot fi consultate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe – www.mae.ro.

Mai mult despre: ,

Comentarii: