Florin Citu desfiinteaza o alta minciuna a lui Ciolacu: „Pensiile in 2021 sunt mai mari ca in 2020”

news

Premierul Florin Citu a afirmat miercuri ca anul acesta punctul de pensie este mai mare ca in 2020, iar cheltuielile cu pensiile in 2021 cresc cu 8 miliarde lei. Seful Executivului a amintit despre obiectivul asumat de coalitie si anume modificarea legii pensiilor, precizand ca pensiile ar trebuie sa fie bazate pe contributivitate. Marcel Ciolacu a sustinut, marti, ca „acum se taie salariile si pensiile”.

„Cheltuielile cu pensiile cresc in acest an cu aproape 8 miliarde lei. Pana sa incepem orice altceva anul acesta, plus cheltuielile cu alocatiile de aproape 3 miliarde lei, deci suplimentam bugetul anul acesta cu 11 miliarde lei. Pensiile de anul acesta vor fi mai mari ca anul trecut. Noi am anuntat ca vom modifica legislatia in ceea ce priveste pensiile, pentru ca sunt multe probleme acolo si pensiile sa fie bazate pe contributivitate, dar anul acesta punctul de pensie e mai mare ca in 2020”, a declarat Florin Citu, la finalul sedintei de miercuri a Executivului, chestionat cu cat va fi marit punctul de pensie in acest an.

Intrebat daca sustine ca Ludovic Orban ca pensia ar trebui majorata cu rata inflatiei plus jumatate din salariul mediu pe economie, premierul a raspuns: „Sustin ca pensiile in 2021 sunt mai mari ca in 2020, iar cheltuielile cu pensiile au crescut cu 8 miliarde. Fara bugetare multianuala vom face in fiecare an aceste discutii si vedem ca vom cauta iar bani in buget”.

Ludovic Orban a declarat ca este adeptul sistemului de indexare a pensiilor care sa tina cont de rata inflatiei si ca sustine recalcularea pensiilor care are obiectivul de a face dreptate pentru pensionari. Liderul PNL a adaugat ca majorarea cu 14% a punctului de pensie „a fost un efort urias pe care l-am facut tinand cont de modul in care au fost afectate resursele bugetare de criza economica”.

„Eu sunt adeptul sistemului de indexare care sa tina cont de rata inflatiei, sa compenseze pierderea puterii de cumparare ca urmare a cresterii preturilor, adica compensarea 100% a ratei inflatiei si pana la 50% din cresterea salariului mediului brut pe economie, astfel incat sa creasca si puterea de cumparare odata cu cresterea economica, pentru ca obiectivul nostru este sa crestem si puterea de cumparare pe masura ce exista o crestere economica sanatoasa”, a explicat marti Orban.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: