Florin Citu desfiinteaza propaganda PSD privind „jaful facut de PNL”: „Curtea de Conturi spune foarte clar: aproape 90 la suta din licitatii nu a existat nicio problema”

actualitate

Ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, sustine ca este „surprins” de afirmatiile unor persoane conform carora Curtea de Conturi ar fi descoperit probleme in ceea ce priveste organizarea licitatiilor pentru materiale si echipamente sanitare. „Nu exista nicaieri in raport o problema de furt, de alocarea resurselor gresit, si asa mai departe”, afirma ministrul.

„Curtea de Conturi a verificat toate licitatiile. (…) Am si raportul pe care l-a facut Curtea de Conturi si aici sunt surprins de concluzia pe care o vad tot vehiculata, ca au fost probleme. Curtea de Conturi spune foarte clar: aproape 90 la suta din licitatii nu a existat nicio problema. Sunt unele probleme contabile, de inregistrare. Foarte bine! Cine a inregistrat prost si cine a gresit, sa plateasca! Asta este! Dar nu exista nicaieri in raport o problema de furt, de alocarea resurselor gresit, si asa mai departe. Nu! Spune negru pe alb: concluziile sunt la pagina 160, daca imi aduc aminte, acolo vedeti foarte clar”, a afirmat Florin Citu, marti seara, la Realitatea Plus, citat de news.ro.

El a declarat ca raportul Curtii de Conturi nu arata ilegalitati, ci, in mare parte, greseli contabile.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, la Congresul la care a fost ales in fruntea partidului, ca „raporturile Curtii de Conturi si anchetele DNA arata jaful facut de PNL”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: