Florin Iordache se alege cu plangere penala, dupa un nou abuz infaptuit in Parlament la legile justitiei. Este acuzat de fals in acte

politica

Liderul USR, Dan Barna, a anuntat, marti, in Parlament, ca se gandeste sa depuna plangere penala impotriva deputatului PSD Florin Iordache, presedintele Comisiei responsabile de legile justitiei. Barna il acuza ca a eliminat amendamentele USR din raportul care a ajuns in plenul Camerei Deputatilor.

„Amendamentele USR au disparut din raportul Comisiei speciale, ne gandim sa facem o plangere penala. Este o incalcare grava a drepturilor noastre de parlamentari”, a declarat Barna. USR spune ca aceasta situatie reprezinta fals in acte.

Comisia speciala care a modificat legile justitiei a dat marti raport de admitere pentru legea 303/2004 privind statutul magistratilor si legea 317/2004 privind functionarea si organizarea CSM. Astfel, cele doua legi au fost adoptate cu 13 voturi “pentru” si 7 „impotriva”.

Printre cele mai importante modificari la cele doua legi se afla eliminarea presedintelui Romaniei din numirea conducerii ICCJ si corelarea prevederii din legea 303/2004 cu legea 317/2004.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: