FMI anunta ca Grecia nu se mai afla in incapacitate de plata

externe

Grecia a achitat luni Fondului Monetar International o serie de arierate in valoare totala de aproximativ doua miliarde de euro (2,2 miliarde de dolari) si nu se mai afla in incapacitate de plata, a anuntat luni purtatorul de cuvant al FMI, Gerry Rice, transmit Deutsche Welle si Reuters.

„Prin urmare, Grecia nu mai are datorii restante catre FMI”, a explicat Gerry Rice. Acesta a adaugat: ‘Asa cum s-a anuntat, FMI este gata sa continue sa asiste Grecia in eforturile de redresare a economie si de revenire a stabilitatii financiare’.

Luni, Grecia a platit luni 4,2 miliarde de euro, reprezentand principalul si dobanzile dintr-un imprumut acordat anterior de BCE, si a rambursat un credit de 500 milioane de euro catre Banca Centrala a Greciei.

Reprezentantii creditorilor internationali (UE, BCE si FMI) si ai fondului de salvare al zonei euro (ESM) se vor afla in curand la Atena, a anuntat luni purtatorul de cuvant al executivului european, Margaritis Schinas, citat de Agerpres.

Saptamana trecuta, Grecia a obtinut un credit punte de 7,16 miliarde de euro de la Mecanismului European de Stabilitate Financiara (EFSM), bani suficienti pentru a asigura finantarea Greciei pana la finalizarea negocierilor cu creditorii internationali pentru un nou program de ajutor, al treilea program de acest fel dupa 2010. Negocierile, a carui valoare este estimata la 86 de miliarde de euro, ar urma sa dureze mai multe saptamani.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: