Focuri de arma la granita Romaniei. Un grup MARE de migranti a incercat sa intre din Serbia

news

27 de sirieni si un irakian au fost prinsi de politistii de frontiera in timp ce incercau sa treaca ilegal granita, din Serbia in Romania. Ulterior, jandarmii au retinut un cetatean sarb ce ar fi avut rolul de calauza. Politistii de frontiera au folosit armamentul din dotare pentru prinderea acestuia.

Grupul format „din mai multe persoane de origine afro-asiatica ce nu isi justificau prezenta in zona” a incercat sa intre in tara la putin timp dupa miezul noptii, intre localitatile Comlosu Mic si Comlosu Mare din judetul Timis.

Cele 28 de persoane au fost prinse si duse la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga, pentru cercetari. „Continuand verificarile in zona, politistii de frontiera au observat, cateva ore mai tarziu, o persoana de sex masculin care se indrepta spre frontiera cu Serbia, pe acelasi traseu urmat de grupul de migranti. Politistii de frontiera au procedat la somarea celui in cauza, insa barbatul nu s-a oprit, incercand sa fuga spre teritoriul statului vecin. In conformitate cu prevederile legale in vigoare, politistii de frontiera au executat un foc de avertisment in plan vertical, moment in care persoana in cauza s-a supus somatiilor, fiind retinuta si condusa la sediul sectorului pentru cercetari”, informeaza Politia de Frontiera.

Dintre cele 28 de persoane, 26 erau adulti cu varste cuprinse intre 18 si 40 ani si doi copii, cu varste cuprinse intre 10 luni si 3 ani.

Politia de Frontiera mai informeaza ca, potrivit documentelor avute asupra lor, 27 sunt cetateni sirieni, iar unul este irakian.

Cateva ore mai tarziu, politistii de frontiera au descoperit si un cetatean sarb, care mergea pe acelasi traseu folosit de migranti, pentru prinderea acestuia fiind tras un foc de arma in plan vertical.

”Politistii de frontiera au procedat la somarea celui in cauza, insa barbatul nu s-a oprit, incercand sa fuga spre teritoriul statului vecin. In conformitate cu prevederile legale in vigoare, politistii de frontiera au tras un foc de avertisment in plan vertical, moment in care persoana in cauza s-a supus somatiilor, fiind dusa la sediul sectorului pentru cercetari”, se arata intr-un comunicat al Politiei de Frontiera

In prezent, sarbul este cercetat pentru a se stabili daca este implicat in calauzirea grupului de migranti.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: