Fost adversar din USR al lui Nicusor Dan: „Nicusor e singurul politician de anvergura din tara asta care nu datoreaza nimic nimanui”

politica

Deputatul USR Tudor Benga, care a avut un conflict puternic cu Nicusor Dan in urma cu doi ani, afirma acum ca „Nicusor e singurul politician de anvergura din tara asta care nu datoreaza nimic nimanui”.

Ma uit cum la Bucuresti niste ticalosi demagogi si fara nici o ancora reala de valori au pornit un hashtag ridicol, ‘jesuispanarama’, ca sa se mai victimizeze Duamna nitel. Iar eu, prins in nebunia de campanie, nici n-am apucat inca sa zic doua vorbe despre moartea lui Ruth Bader Ginsburg, doamna aceea plapanda de 1.50m si 40 de kg, care a fost un colos al luptei pentru egalitatea in drepturi a femeilor. O femeie micuta care a dus cu adevarat o lupta uriasa si care va ramane un reper de darzenie si lupta pentru egalitate nu doar in America ci in intreaga lume.

Asa ca iau o pauza scurta de la campania de la Brasov pentru a va zice doua vorbe despre Nicusor Dan si lupta titanica pe care o duce de mai bine de-un deceniu. Indraznesc sa spun ca il cunosc cat de cat pe Nicusor. Am fost cei doi reprezentanti USR in comisia de administratie a Camerei Deputatilor si l-am vazut la lucru saptamana dupa saptamana timp de aproape patru ani. Nu e nici un secret ca am avut de-a lungul timpului si dispute de principiu cu el si este de departe si cel mai incapatinat politician pe care l-am cunoscut de cand am intrat in sportul asta. Dar este si singurul politician roman pe care il cunosc care are tot dreptul sa fie fix cum prefera el.

Fiindca Nicusor e singurul politician de anvergura din tara asta care nu datoreaza nimic nimanui. Nimeni, dar absolut nimeni din intreg esichierul politic romanesc de astazi, nu poate spune acelasi lucru. Omul asta a muncit de unul singur si-a dus o lupta don quijoteasca timp de ani de zile inainte ca publicul larg sa-i dea vreun pic de credit. Nu exista alta poveste de self-made man in politica romaneasca cum e povestea lui Nicusor.

Cea mai importanta bresa din politica romaneasca din ultimii 20 de ani, intrarea in Consiliile Locale din Bucuresti si mai apoi in Parlamentul Romaniei a USR-ului, sunt rezultatul luptei de ani de zile a lui Nicusor. Iar cea mai importanta noua bresa posibila in 2020 va fi, daca va fi, tot rezultatul luptei lui Nicusor: castigarea celei mai importante primarii din tara si a celei de-a doua cea mai importanta functie aleasa din Romania de un om complet din afara sistemului. Asta e si motivul pentru care parti largi din establishment-ul de putere din tara asta sunt turbate in clipa asta sa-i deraieze campania: un om fara sfori, atat de sus in lantul trofic al politicii romanesti, e un pericol existential pentru foarte multi.

Asa ca ce va rog eu este ca aceia dintre voi care aveti drept de vot in Bucuresti sa mergeti duminica si sa-l votati pe Nicusor Dan. Este o sansa uriasa pentru capitala noastra sa-si valorifice in sfarsit potentialul. Si este totodata o sansa enorma pentru democratia asta romaneasca, inca teribil de imperfecta, sa mai faca o bresa in structura osificata de putere care o sufoca de treizeci de ani incoace. Mergeti la vot!”, a scris Benga pe Facebook.

Benga si Nicusor Dan au fost intr-un conflict puternic, in urma cu doi ani si jumatate, inainte de Congresul USR.

Ela scris pe Facebook, referindu-se la document intern pe care l-a lansat impreuna cu deputatii Cristian Ghinea si Adrian Prisnel, ca cei din conducerea partidului nu abordeaza subiectele lansate in dezbatere, ceea ce este „suparator” si ca „parti” din conducerea partidului „se tem de deschidere si de competitie”. Benga si Ghinea solicitau o fuziune rapida cu PLUS si cooptarea lui Ciolos in fruntea partidului.

Ulterior, Nicuosr Dan a demisionat din USR.

Mai mult despre: ,

Comentarii: