Fost consilier prezidential: „In CCR sunt cele mai abjecte slugi, controlate de afaceristi si infractori. PNL sa mai lase sfiala si sa bage buldozerul in institutiile care tin tara pe loc”

analize

Sebastian Lazaroiu, fost consilier prezidential, este extrem de revoltat de decizia CCR prin care presedintelui Iohannis i se impun conditii privind modul de numire al premierului.

„E bine ca poate invata si liberalii ceva din ziua de azi. Ei sunt mai flexibili, mai concilianti. USR+ sunt mai radicali si au dreptate sa fie. Cu aceasta Curte si cu modalitatea in care sunt numiti azi judecatorii la Curte, Romania nu va face un pas inainte, pot sa va dau scris.

Acolo sunt cele mai abjecte slugi, in majoritate, controlate de oameni de afaceri, infractori, interlopi, oameni politici cu influenta si cercuri straine. Sunt convins ca daca Dragnea il suna azi pe Dorneanu din inchisoare, Dorneanu bate din calcaie. Si nu numai el.

Majoritatea celor de la CCR sunt prizonieri ai celor mai sulfuroase zone ale politicii si societatii. De ce? Pentru ca au imunitate la infractiuni, au salarii uriase si pensii speciale astronomice. Nu dau socoteala nimanui, mai putin celor care i-au uns judecatori si celor care le dau in continuare pe sub masa. Pentru ca cei mai multi dintre ei nici n-au fost numiti de un partid, au fost numiti de o persoana din partid si ala e tatucul lor; pentru ca, prin alchimia miraculoasa a tatucului, niste juristi de CAP sau procurori ratati au ajuns judecatori supremi.

Singura sansa pentru tara asta e ca PNL si USR+ sa faca majoritate constitutionala dupa parlamentare (66%), iar PNL sa mai lase sfiala de fata mare si sa bage buldozerul in institutiile care tin tara pe loc. Constitutia asta are 30 de ani vechime, a fost revizuita o singura data nesemnificativ si si-a dovedit pe deplin limitele. Iar una dintre limite este ca un organism interlop ne invata pe toti cum se citeste cartulia aia”, a scris Lazaroiu pe Facebook.

Intr-o postare anterioara, Lazaroiu a scris suparat ca va vota cu PSD ca PNL si USR nu vor reforma CCR in primul am de guvernare.

„Promit ca daca nici PNL, nici USR nu vor scrie negru pe alb in viitorul program de campanie pentru legislative ca vor face reforma CCR in primul an de guvernare (si cum), nu doar ca nu-i voi vota, voi vota PSD si voi face campanie in tara pentru PSD. Macar sa se aleaga praful. Nu ma intereseaza salariu de 1000 de euro, zece mii de km de autostrada si alte gogorite. Fara reforma CCR nici nu se vor putea face. CCR poate anula autostrazi, poate stabili ca infractorii pastreaza banii, poate scoate maine toti violatorii din inchisoare. CCR poate face orice pentru cine da mai mult. Deci fara reforma CCR nu cred o iota din programele voastre electorale”, a punctat Lazaroiu.

Curtea Constitutionala a constatat, luni, in acord cu Decizia CCR nr.80/2014, ca desemnarea candidatului la functia de prim-ministru trebuie sa aiba ca scop asigurarea coagularii unei majoritati parlamentare in vederea formarii unui nou Guvern.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a stabilit luni ca exista conflict juridic intre presedinte si Parlament privind desemnarea liderului PNL, Ludovic Orban, in functia de premier.

Astfel, presedintele Klaus Iohannis trebuie sa faca o noua nominalizare pentru functia de premier.

Mai mult despre: ,

Comentarii: