Fost ministru PSD, anunt bomba. Liviu Dragnea ar putea sa fie arestat in SUA: „Pasaportul diplomatic nu-ti ofera protectie chiar pentru orice”

politica

Remus Pricopie, fost ministru PSD al Educatiei, actual rector al SNSPA, sugereaza ca Liviu Dragnea ar putea sa fie arestat daca ajunge in Statele Unite. Dragnea a anuntat recent, prin intermediul PSD Teleorman, ca va pleca la Washington, dupa care a dat pe surse ca ramane in tara.

Intr-o postare pe Facebook, Pricopie sugereaza ca Liviu Dragnea nu a mai plecat la Washington dupa ce a descoperit ca pasaportul diplomatic nu ii ofera „protectie chiar pentru orice”. Recent, procurorii federali din New York au cerut o serie de documente de la comitetul de inaugurare care a organizat ceremonia de instalare in functie in ianuarie 2017 a presedintelui american Donald Trump, transmit Fox News, CNN si Wall Street Journal. Procurorii au inceput o investigatie legata de presupuse nereguli in privinta donatiilor si cheltuielilor. Si Liviu Dragnea a participat la ceremonia din Washington, alaturi de premierul de la acel moment, Sorin Grindeanu.

Iata postarea integrala a lui Pricopie:

„O fi de la pasaportul diplomatic?

PSD Teleorman, noul purtator de cuvant, pe probleme de relatii internationale, al domnului Liviu DRAGNEA, ne anunta ca Presedintele PSD „da o noua lovitura pe plan international. Liderul social-democrat a fost invitat la cea de-a 67-a editie a Micului Dejun cu Rugaciune Nationala, care va avea loc pe 7 februarie, la Washington. La acest eveniment va fi prezent si Presedintele SUA Donald Trump, iar Liviu Dragnea va fi oaspetele liderului de la Casa Alba, in perioada 5-8 februarie.”

Se ridica o serie de intrebari:

1. Care este „noua lovitura”? Pana acum, palmaresul international al domnului Liviu DRAGNEA este pavat cu rateuri: vedem zilnic presa internationala; stim ca nimeni nu-l primeste prin strainatate, in vizite bilaterale; modul in care este catalogat – in discutiile formale sau informale – de catre oficialii straini este cunoscut. Prin urmare, „loviturile” pe care Presedintele Camerei Deputatilor le da pe plan international sunt toate impotriva romanilor si a Romaniei.

2. De ce anunti public ca urmeaza sa te intalnesti cu / sau sa fii primit de / Donald TRUMP, cand acest lucru nu este confirmat de MAE din Romania sau de Departamentul de Stat din SUA?

3. De ce anunti ca urmeaza sa participi la un eveniment in SUA, fara sa precizezi ca esti unul dintre cei aproximativ 5.000 de invitati din intreaga lume, printre care si alti romani – de exemplu Victor PONTA, care este deja acolo?

4. De ce faci public un subiect, pentru ca apoi sa-l ingropi singur, anuntand „pe surse” ca ramai in tara, ca sa te ocupi de Bugetul 2019, subiect de care, de fapt, ar trebui sa se ocupe Prim-ministrul Romaniei?

Sa fie oare pasaportul diplomatic raspunsul la toate aceste intrebari? Nu este exclus ca domnul Liviu DRAGNEA sa fi descoperit, pe ultima suta de metri, ca pasaportul diplomatic nu-ti ofera protectie chiar pentru orice.

Cu siguranta o sa aflam adevarul cat de curand, inclusiv de ce anunti ca pleci undeva unde nu pleci si de ce sugerezi ca ai fost invitat de cineva care, in realitate, nu te-a invitat.

Poblemele pe care le genereaza actualul Presedinte al PSD sunt insa mult mai grave si mai complexe. De aproape trei ani, Liviu DRAGNEA merge pe niste poteci politice incurcate si cu multe gropi. Prea multe lucruri sunt facute pe langa regula, dupa ureche, fara explicatii si fara sa aiba responsabilitatea consecintelor actiunilor sale.

Din pacate, inclusiv tema relatiilor internationale ale Romaniei a fost si este in continuare compromisa de Liviu DRAGNEA si folosita in disputa politica interna (mutarea sediului Ambasadei Romaniei din Israel, numirea ambasadorilor romani – pe care o blocheaza chiar el, dar da vina pe Presedintele IOHANNIS –, mandatele de negociere ale diplomatilor romani la diferite reuniuni europene/ internationale, Presedintia rotativa a Romaniei la UE etc.).

Din 1989 si pana astazi, nu a existat un alt politician roman care sa fi indraznit sa faca aceste lucruri, indiferent de confruntarile politice interne”, a scris Pricopie pe Facebook.

Mai mult despre: ,


Comentarii: