Fost sef al serviciului SECRET militar din Ungaria confirma temerile. Ce se afla in spatele crizei REFUGIATILOR

news

Jozsef Horvath, director general adjunct al Serviciilor secrete militare din Ungaria, considera ca tara sa este principala tinta a extremistilor islamisti. Horvath a declarat ca Europa „sta pe un butoi cu pulbere”.

In urma studierii imaginilor video cu revoltele refugiatilor din ultimele zile, Jozsef Horvath a concluzionat ca „majoritatea acestor oameni sunt puternici” si nu afiseaza o „constitutie slaba”, specifica unor refugiati, ba chiar au „smartphone-uri, carduri bancare si bani”.

”Este un mare pericol daca sute de barbati adulti, in stare buna de sanatate, cu experienta de razboi, apar toti dintr-odata in Europa. Diferite retele ale crimei organizate au astfel acces la un mare numar de noi potentiali recruti. Acesta este un bun motiv pentru a crede ca Statul Islamic exploateaza criza imigrantilor”, este de parere fostul oficial ungar din domeniul serviciilor secrete.

In opinia sa, verificarea gentilor sau a bagajelor imigrantilor a fost practic imposibila, astfel ca este greu de stiut cati dintre ei au introdus clandestin componente din care mai tarziu poate fi facuta o bomba sau flacoane ce contin o substanta de otravire in masa.

Dand ca exemplu atacul de la Charlie Hebdo, din Franta, el a declarat ca este ingrijorat de faptul ca multi dintre acesti refugiati vor recurge la acte de terorism dupa ce se vor integra in comunitatile musulmane din Europa.

„Cred ca Ungaria este unul dintre obiectivele prioritare, iar guvernul este responsabil pentru siguranta cetatenilor sai”, a declarat Horvath reporterilor ziarului Magyar Idok.

Bana Tibor, membru al delegatiei maghiare la sesiunea de toamna a Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa, a declarat pentru agentia de presa rusa Sputnik ca „Ungaria trebuie sa isi inchida complet granitele pentru a proteja cetatenii tarii de teroristi si extremisti, care ar putea patrunde prin frontierele Schengen impreuna cu fluxul de migranti. Unii dintre cei care ajung in Europa ar putea avea legaturi cu organizatia terorista Stat Islamic”.

Secretarul general al Organizatiei Natiunilor Unite, Ban Ki-moon, a condamnat atitudinea Ungariei fata de criza refugiatilor. „Am fost socat sa vad cum sunt tratati acesti refugiati si migranti. Este de neacceptat, intrucat acestor oameni care fug de violenta si de persecutie trebuie sa le aratam compasiune”, a spus el, pentru cotidianul MagyarIdok, citat de agentia MTI.

Miercuri, politistii maghiari au folosit tunuri cu apa si gaze lacrimogene dupa ce un grup de refugiati a rupt un un gard ridicat la granita cu Serbia si au patruns in Ungaria. „O multime de oameni inarmati incearca sa patrunda pe teritoriul maghiar fara sa aiba permisiunea”, a spus purtatorul de cuvant al Guvernului ungar, Zoltan Kovacs. El a declarat ca un grup de barbati tineri, inarmati cu bastoane si cu pietre, a demontat pe timpul noptii o poarta din gardul ridicat la granita.

Aleksandar Vucic, premierul Serbiei, a catalogat atitudinea Ungariei fata de imigranti drept un comportament „non-european” si a cerut Uniunii Europene sa sanctioneze Ungaria. „Nu vom permite nimanui sa ne umileasca. Fac apel la Uniunea Europeana sa reactioneze, pentru ca membrii sai sa se comporte in conformitate cu valorile europene”, a spus el.

Ungaria este un membru al UE, iar Serbia se afla in proces de aderare la Uniune.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: