Fosta prezentatoare RTV: „Asa jigodie ca Pavelescu nu am mai vazut. Cata mizerie, ce nevertebrata e miselul asta!”

news

Paula Rusu, fosta prezentatoare la Romania TV, sa publicitatii un text foarte dur la adresa lui Aurelian Pavelescu, presedinte al PNTCD. Ea este revoltata de modul in care Pavelescu se foloseste de drama detinutilor politici din puscariile comuniste pentru a-l ataca pe Augustin Lazar.

„Asa jigodie ca Pavelescu nu am mai vazut. Vorbeste acum la tv despre zaGra de la Aiud, evident, in contextul scandalului cu Lazar. Si o da cu zaGra in sus, zaGra in jos, de ma doare sufletul.

‘ZARCA AIUDULUI’ e celula de izolare pentru detinutii politici. Zarca, nu zagra, iar mizeria de Pavelescu are tupeu sa invoce liderii PNT care au murit in puscarii ca Aiud, Sighet, Pitesti. Nu doar ca nu i-a citit niciodata, dupa cum remarc cu ‘zagra’ lui cu tot, dar nici macar nu a ascultat vreun supravietutor vorbind despre zarca. Apare blestemata de celula supranumita si ‘neagra’ prin toate memoriile scrise despre Aiud.

Cata mizerie, ce nevertebrata e miselul asta! Nu-i vorba, nici moderatoarea habar nu e avea ce e zagra lui Pavelescu”, a scris Paula Rusu pe Facebook.

Aurelian Pavelescu a anuntat, joi, ca a depus, in numele partidului, un denunt la Sectia pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (SIIJ) la adresa procurorului general Augustin Lazar pentru infractiuni impotriva umanitatii.

„Acest denunt este formulat in numele PNTCD, un partid ai carei lideri au fost asasinati in temnitele comuniste. Zeci de mii de taranisti de asemenea au murit in urma represiunilor regimului criminal comunist, iar acest denunt are o semnificatie si anume aceea, cei care au facut asemenea fapte trebuie trasi la raspundere penala in asa fel incat asemenea situatii sa nu mai aiba loc niciodata in Romania.

Denuntul il priveste pe Augustin Lazar, este un denunt intemeiat pe Codul Penal, este vorba de infractiuni impotriva umanitatii. Faptele in opinia mea sunt indiscutabile, am facut o analiza ampla a faptelor domnului Augustin Lazar din 1985 si 1986. Este fara discutie ca domnia sa a facut parte din acea masa ascunsa criminala care a avut ca obiectiv nimicirea adversarilor politice ai partidului comunist, in afara cadrului legal de atunci”, a afirmat Aurelian Pavelescu, la Antena 3.

De asemenea, liderul PNTCD a spus ca Augustin Lazar, in calitate de presedinte al comisiei pentru eliberari de la penitenciarul Aiud, a refuzat sa-i acorde lui Iulius Filip dreptul de a vorbi in fata unei instante de judecata pentru eliberarea sa.

„Augustin Lazar, in calitate de presedinte al acestei comisii, a refuzat sa ii acorde acest drept legal lui Iulius Filip pentru ca acesta sa nu poata vorbi pentru ca Iulius Filip ar fi putut vorbi in fata instantei de judecata chiar daca nu i s-ar fi acordat eliberarea conditionata. Ori acest sistem a vrut sa ii inchida gura si sa distruga pe Iulius Filip, sa nu ii dea nici o sansa. Ceea ce este un lucru nu numai politie politica, dar un alt argument aceste procese verbale sunt falsificate. Motivatia este falsificata de comisie in frunte cu domnul Augustin Lazar”, a declarat Pavelescu.

De asemenea, el sustine ca infractiunea de care este acuzat Augustin Lazar este imprescriptibila si ca procurorul general a mintit in comunicatul emis de Parchetul General.

„Infractiunea deosebit de grava este imprescriptibila, argumentele sunt foarte serioase, lucrul care nu s-a mentionat, nu am mai spus si le spun in premiera la dumneavoastra: Domul Augustin Lazar a dat un comunicat de la Parchetul General spunand ca de fapt hotararea o lua pentru eliberare conditionata instanta de judecata. Ei bine domnul Lazar a mintit. Pentru ca instanta de judecata dispunea liberarea conditionata numai in conditiile in care procurorul avea o rezolutie cu aceasta comisie de eliberare conditionata, o rezolutie pozitiva. Pentru cei care aveau aviz negativ cum s-a intamplat in situatia dizidentului Iulius Filip, procurorul nu sesiza instanta de judecata, asa spune legea. E vorba de legea 23 din 1969, insa comisia era obligata prin aceeasi lege sa ii comunice detinutului ca propunerea nu se va face pentru liberarea conditionata, situatie in care detinutul avea dreptul legal sa i se adreseze el instantei de judecata”, a mai spus liderul PNTCD.

Mai mult despre: ,

Comentarii: