externe

Fostul comandant al Armatei SUA in Europa, generalul (r) Mark Hertling, a schitat scenariul contraatacului ucrainean

Fostul comandant al Armatei SUA in Europa, generalul-locotenent in retragere Mark Hertling a expus un scenario pentru contraofensiva anuntata de Ucraina in cadrul unei discutii cu tema „O lume reconfigurata: Consecintele razboiului Rusiei impotriva Ucrainei”, care a avut loc la initiativa Universitatii George Mason, relateaza Vocea Americii preluata de Glavcom.

„Este foarte usor sa avansezi in spatele trupelor rusesti. Si sa creezi cat mai mult haos posibil in spatele liniilor inamice”, a declarat generalul Hertling atunci cand i s-a cerut sa spuna ce ar face daca ar fi in locul generalilor ucraineni.

„Statele Unite au facut acest lucru in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial in mai multe randuri”, a adaugat Hertling.

Potrivit generalului, Ucraina are mult mai multe capacitati de vedere pe timp de noapte decat Rusia. „Nu cunosc informatiile exacte pentru a prezice cel mai bun loc de atac.”, a declarat generalul Gertling.

Generalul Gertling a remarcat ca seful fortelor armate ucrainene are in prezent „mult mai multe probleme” decat au avut de obicei alti oficiali militari de rang inalt „intr-o batalie normala”. O cantitate mare de echipamente militare complet noi pentru subordonati si lanturile de aprovizionare aferente, instruirea in diferite tari NATO etc.

Cand a fost intrebat cum se va termina razboiul, a raspuns: „Razboiul s-ar putea termina astazi, sau peste ani, nu stiu”.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Amenintare iminenta? Taiwanul sustine ca ar fi detectat 45 de avioane de lupta si sase nave chineze in apropierea insulei

Armata Taiwanului a detectat 45 de avioane si sase nave chineze in jurul insulei, a…

10 minute ago

Casa Alba a notificat Congresul american ca va trimite Israelului armament in valoare de un miliard de dolari

Casa Alba a notificat marti Congresul SUA ca va face o livrare de arme catre…

24 de minute ago

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a cantat la chitara intr-un bar din Kiev, spre a-si dovedi sustinerea fata de Ucraina – VIDEO

Cunoscut ca un amator de chitara si rock, seful diplomatiei americane Antony Blinken a cantat…

39 de minute ago

Franta: Momentul in care duba penitenciarului a fost atacata cu mitraliere Kalasnikov. Mafiotul „Musca” a reusit sa evadeze – Video

A aparut o prima inregistrare video a atacului in care au fost ucisi, marti, trei…

8 ore ago

Gunoierii din Paris au intrat in greva. Ei cer un „bonus olimpic” si o crestere salariala

Aproximativ 400 de angajati de la salubrizare din Paris au intrat marti in greva, cerand…

11 ore ago