Fostul comandant al Armatei SUA in Europa, generalul (r) Mark Hertling, a schitat scenariul contraatacului ucrainean

externe

Fostul comandant al Armatei SUA in Europa, generalul-locotenent in retragere Mark Hertling a expus un scenario pentru contraofensiva anuntata de Ucraina in cadrul unei discutii cu tema „O lume reconfigurata: Consecintele razboiului Rusiei impotriva Ucrainei”, care a avut loc la initiativa Universitatii George Mason, relateaza Vocea Americii preluata de Glavcom.

„Este foarte usor sa avansezi in spatele trupelor rusesti. Si sa creezi cat mai mult haos posibil in spatele liniilor inamice”, a declarat generalul Hertling atunci cand i s-a cerut sa spuna ce ar face daca ar fi in locul generalilor ucraineni.

„Statele Unite au facut acest lucru in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial in mai multe randuri”, a adaugat Hertling.

Potrivit generalului, Ucraina are mult mai multe capacitati de vedere pe timp de noapte decat Rusia. „Nu cunosc informatiile exacte pentru a prezice cel mai bun loc de atac.”, a declarat generalul Gertling.

Generalul Gertling a remarcat ca seful fortelor armate ucrainene are in prezent „mult mai multe probleme” decat au avut de obicei alti oficiali militari de rang inalt „intr-o batalie normala”. O cantitate mare de echipamente militare complet noi pentru subordonati si lanturile de aprovizionare aferente, instruirea in diferite tari NATO etc.

Cand a fost intrebat cum se va termina razboiul, a raspuns: „Razboiul s-ar putea termina astazi, sau peste ani, nu stiu”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: