Fostul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, trimis in judecata pentru abuz in serviciu. El este vicepresedinte al PSD Olt

news

Deputatul Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a fost trimis in judecata, miercuri, de procurorii din cadrul DNA Timisoara, intr-un dosar in care este acuzat de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, potrivit DNA.

Deputatul ar fi instigat la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii ce nu sunt destinate publicitatii, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite.

Alaturi de deputat mai sunt cercetati pentru savarsirea infractiunii de folosire, in orice mod, direct, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii pentru sine de foloase necuvenite alti cinci angajati ai ministerului.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in perioada 09 februarie – 11 aprilie 2022, Adrian Chesnoiu, in calitate de ministru, ar fi determinat o persoana din subordine, la vremea respectiva membru in mai multe comisii de examinare, sa-i furnizeze inculpatului Raducan Andrei-Cristian (persoana de incredere a ministrului) o parte din subiectele concepute pentru probele scrise ce urmau a fi sustinute cu ocazia organizarii a patru concursuri pentru ocuparea unor posturi de: consilier clasa I, sef serviciu, director executiv adjunct si director executiv ai unor directii judetene.

Subiectele respective ar fi ajuns ulterior la candidatii „agreati”, si anume Sandu Aurel, Corobea Mihai-Cosmin, Parv Mihai si Lascaie Catalin Ionut. Dupa primirea subiectelor si promovarea probei scrise, inculpatul Lascaie Catalin Ionut ar fi fost respins la proba interviului.

De mentionat este faptul ca, la interventia directa a ministrului, in cazul candidatului Sandu Aurel, membrii comisiei ar fi fost nevoiti sa-l promoveze in conditiile in care acesta nu obtinuse un punctaj corespunzator. Ca urmare a acestui demers, persoana respectiva a fost numita in functia de sef serviciu, obtinand, in perioada ocuparii functiei, venituri salariale in valoare de 50.995 lei.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale s-a constituit parte civila cu suma mentionata mai sus, in vederea recuperarii cheltuielilor salariale efectuate pentru inculpatul Sandu Aurel cat timp acesta a ocupat functia de sef serviciu.

Inculpatii au fost trimisi in judecata in stare de libertate/ In cauza a fost dispusa masura asiguratorie a sechestrului asupra sumei de 50.995 lei pusa la dispozitie de catre inculpatul Chesnoiu Adrian Ionut.

Dosarul a fost trimis spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu propunere de a se mentine masurile asiguratorii dispuse in cauza.

Chesnoiu a fost reales recent in functia de vicepresedinte al PSD Olt.

„Realegerea mea in functia de vicepresedinte al PSD Olt ma onoreaza si ma bucura deopotriva, oferindu-mi sansa sa fiu parte in proiectul de dezvoltare a comunitatii noastre. Continuam sa ducem mai departe initiativele bune incepute in Olt si ne pastram unitatea prin dragostea pentru judetul nostru si locuitorii sai. Alegerile conducerii PSD Olt au confirmat increderea in liderii care au condus in ultimii ani destinele judetului nostru”, a scris Adrian Chesnoiu pe Facebook, pe 23 noiembrie.

Pe 24 iunie, el a anuntat pe Facebook, ca isi da demisia din functia de ministru al agriculturii si ca se „autosuspenda” din PSD, dupa ce DNA l-a acuzat de abuz in serviciu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: