Fostul ministru Radu Berceanu: „La Bruxelles e cimitirul elefantilor, candidatii la functia de europarlamentar se bat pentru o pensie de mii de euro”

politica

Radu Berceanu, PNL, avertisment, europarlamentari, pensii, Bruxelles, cimitirul elefantilor

Radu Berceanu, fost lider PDL, sustine ca o buna parte a politicienilor tintesc un loc de europarlamentar pentru ca asa vor avea dreptul la o pensie de mii de euro, Bruxelles-ul fiind, de asemenea, un „cimitir al elefantilor”

Fostul ministru al Transporturilor mai sustine ca PNL inca nu a intrat in logica de campanie, dat fiind ca nici pana acum nu stie lista de candidati de primarii. Insa pana la locale sunt europarlamentarele, unde nu se prefigureaza rezultate prea bune.

„Nu fac decat sa deschida calea unor rezultate cu totul si totul suprinzatoare si neplacute la viitoarele alegeri. Primele o sa fie europarlamentarele. Acolo e batalia pentru pensii. Pentru pensiile de la Uniunea Europeana, asta e”, a afirmat Radu Berceanu, intr-un interviu pentru Prima News, citat de Adevarul.

„Mai ales de pensii d-astea de 8.000. 9.000, 10.000 de euro oricine are nevoie. Acolo e batalia pentru ne ducem acolo 5 ani, stam linistiti. Acolo e o sinecura, cimitirul elefantilor. Toata lumea e linistita. Mai ia cate unul cuvantul, mai tipa pe acolo. Oricum, ceilalti nu-l baga in seama. Nu arata nimeni si sala cand e vreun discurs inflacarat, nu doar de-al nostru. In sala sunt de obicei 70 de insi care se plictisesc si se uita in telefon”, a mai afirmat fostul ministru al Transporturilor.

„Dar rezultatul de la europarlamentare va da un semnal important. Dupa care vin alegerile locale. Aici e viata foarte trista”, a completat Berceanu, care a subliniat ca va fi un „scor trist”.

„Nu stiu de ce PNL este foarte atent si incearca sa isi coordoneze pasii cu pasii domnului presedinte care sunt intr-o alta directie. PNL are alegeri, vreo 4 bucati la anul si mie mi se pare ca sunt foarte nepregatiti. Nu au candidati, nici de presedinte, nici de primar de Bucuresti. Mie mi se pare ca stau foarte rau. Si cred ca e momentul, asa, destul de intarziat, dar e momentul sa se trezeasca (…) noi am mai vazut un film in care a disparut PNTCD si sa stiti ca lucrurile se pot repeta”, a declarat Berceanu.

Fostul ministru al Transporturilor a explicat faptul ca si in preajma alegerilor din 2000, taranistii nu credeau ca ar putea rata Parlamnetul. „Electoratul e electorat si daca ei la anul o sa inceapa sa aiba rezutate din ce in ce mai slabe, lumea o data se decupleaza. Asa s-a intamplat si atunci. Poate ca e un pic exagerat din partea mea, dar e un fel de zguduiala catre ei sa se gandeasca ca se pot intampla lucruri grave. Ei pot sa ajunga la cel de-al patrulea rand de alegeri de anul viitor, sa ia un scor cu o singura cifra. Lucrurile merg in scara si cand scara coboara mai cobori o treapta, mai cobori inca o treapta”, a avertizat fostul lider PDL.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: