Fostul presedinte al CCR ii anunta pe Dragnea si Tariceanu ca nu au de ales. „Obligatoriu” ca Romania sa respecte recomandarile Comisiei de la Venetia

news

Fostul presedinte al Curtii Constitutionale(CCR), Augustin Zegrean, sustine ca Romania trebuie „obligatoriu” sa tina seama de recomandarile Comisiei de la Venetia in cazul legilor Justitiei.

„Daca vrem sa fim in clubul tarilor democratice, obligatoriu trebuie sa tinem cont de aceste recomandari”, a declarat Zegrean la Digi24.

Fostul sef al CCR a apreciat inca ca fiind „usor exagerata” recomandarea privind modificarea Constitutiei.
„Recomandarea cu modificarea Constitutiei mi se pare usor exagerata, pentru ca nu Constitutia trebuie modificata pentru ea permite orice abordare legislativa pentru a asigura echilibrul”, a spus el.

Comisia de la Venetia a publicat vineri raportul preliminar privind legile justitiei din Romania, cu o serie de recomandari pentru autoritati, principala fiind aceea de a mentine rolul presedintelui si al CSM in procedura de numire si revocare a procurorilor sefi DNA si DIICOT si a Procurorului General.

„Comisia de la Venetia recomanda autoritatilor Romaniei sa reevalueze sistemul pentru numire/revocare a procurorilor de rang inalt, inclusiv prin revizuirea prevederilor din Constitutie, avand in vedere sa fie asigurate conditiile pentru un proces de numire/revocare neutru si obiectiv, prin mentinerea rolului institutiilor, precum al presedintelui si al CSM, pentru a echilibra influenta ministerului Justitiei”, se arata in raportul preliminar al Comisiei de la Venetia.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: