Fostul procuror Monica Macovei stie ce vorbeste. Cum se vor comporta cei mai multi dintre puscariasii eliberati de Tudorel Toader

news

Europarlamentarul Monica Macovei, fost procuror, avertizeaza ca criminalitatea va creste semnificativ in Romania, dupa ce aproximativ 4.000 de detinuti au fost eliberati in urma masurilor promovate de Tudorel Toader. „Unii dintre cei iesiti n-au niciun ban in buzunar”, spune Macovei.

„Ministrul Toader ne spune ca astazi au fost eliberati conditionat 529 de detinuti, iar alti 3.349 vor iesi din inchisoare zilele urmatoare. Totul este posibil pentru ca Toader a sustinut legea cu eliberarea conditionata. Toader zice ca nu se astepta ca impactul sa fie “atat de mare”. Domnule Toader, asta inseamna ca ati acceptat sa fie adoptata o lege fara sa faceti cel mai mic studiu de impact. V-ati intrebat o secunda ce vor face acesti aproape 4.000 de oameni eliberati conditionat? Au unde sa se duca? Au ce sa munceasca? Asteptati-va sa fiti surprins in continuare ca va creste criminalitatea si vor fi mai multe infractiuni de furt si violenta, pentru ca unii dintre cei iesiti n-au niciun ban in buzunar”, a scris Monica Macovei pe Facebook.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat vineri ca, in urma intrarii in vigoare a Legii recursului compensatoriu, pana joi la miezul noptii, au iesit din penitenciar 529 de detinuti, potrivit Agerpres.

‘In cursul zilei de ieri, (…) in baza acestei legi, adaugarea acelor sase zile (…) considerate ca fiind executate, au iesit din penitenciar 529 de detinuti. Este mult si pentru orice asteptare a mea. Nu credeam ca impactul era atat de mare, dar, sigur, este efectul legii’, a declarat Toader, la conferinta ‘Protectia drepturilor detinutilor si conditiile de detentie din Romania’.

El a precizat ca informatia i-a fost transmisa de directorul ANP, Marian Dobrica.

Tudorel Toader a adaugat ca, tot in cursul zilei de joi, 3.349 de detinuti au dobandit vocatie pentru liberare conditionata.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: