Fostul puscarias Nastase, solidar cu fostul puscarias Dragnea. Le cere Liderilor PSD sa fie alaturi de Dragnea „si la rau”

politica

Fostul presedinte al PSD, Adrian Nastase, le-a cerut actualilor lideri ai PSD sa dea dovada de „solidaritate” fata de fostul lor sef, Liviu Dragnea. „Nevoia de solidaritate intr-un partid politic trebuie sa se manifeste nu doar la bine, dar mai ales la rau”, a spus Nastase.

„In primul rand ma bucur in plan personal pentru Liviu Dragnea. A fost o perioada cumplita pentru el din cate am inteles, inclusiv prin aceste nedreptati succesive legate de eliberarea conditionata. Cred ca este un moment in care poate sa respire pentru o vreme usurat, pentru ca este evident ca va fi urmarit in continuare de DNA, de un intreg sistem care, dupa parerea mea, ar trebui totusi modificat din punctul de vedere al rolului pe care trebuie sa il aibe, inclusiv chestiunea eliberarii conditionate”, a declarat Adrian Nastase la Antena 3.

„El va avea o imagine buna si poate sa aiba un rol – dar depinde de el daca va dori sa mai participe la viata politica, in conditiile in care in toata Europa de rasarit a inceput un curent suveranist… Iar el poate sa fie reprezentantul unui astfel de curent in Romania, in conditiile in care altfel, in partidele traditionale nu mai exista. El poate sa fie sprijinit pentru un astfel de rol, dar banuiesc ca va exista intentia din partea celor care vor mai multa Europa care vor incerca sa il blocheze din nou prin dosare, prin mersul la instante samd”, a spus Adrian Nastase.

Nastase le-a cerut apoi liderilro PSD sa fie „solidari” cu Dragnea.

„Este o greseala pentru ca fiecare om, sigur, are calitati si defecte. Lui Liviu Dragnea i se pot reprosa multe lucruri, dar in acelasi timp el a reprezentat un element important pentru istoria PSD si acest lucru trebuie respectat. Pe de alta parte sunt absolut convins ca nevoia de solidaritate intr-un partid politic trebuie sa se manifeste nu doar la bine, dar mai ales la rau”, a subliniat Nastase.

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat joi ca refuza sa comenteze acuzatiile facute de Liviu Dragnea la iesirea din penitenciarul Rahova. „Este o persoana privata si are tot dreptul sa isi exprime opinii personale”, a sustinut Ciolacu.

„Ii urez multa sanatate domnului Liviu Dragnea. A fost o perioada grea si cu siguranta acum are nevoie de liniste.

Nu voi comenta declaratiile domniei sale. Este o persoana privata si are tot dreptul sa isi exprime opinii personale.

#NoulPSD va continua sa fie preocupat de problemele reale ale romanilor: scaderea nivelului de trai, cresterile de preturi, inghetarea salariilor si pensiilor sau dezastrul in accesarea fondurilor europene”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Dragnea a atacat dur PSD la iesirea din penitenciarul Rahova. „PSD a devenit un partid de opereta, condus de oameni lasi. PSD este praf, fara personalitate. (…) PSD nu e condus, este in buzunarele SRI”, a spus Dragnea, adaugand ca „am fost vandut”.

Purtatorul de cuvant al PSD, Radu Oprea, a anuntat joi sa Liviu Dragnea nu poate sa revina ca membru al PSD intrucat nu i-ar permite statutul partidului.

„Cred ca rudele, prietenii, foarte multi membru PSD sunt fericiti ca Liviu Dragnea a iesit azi din inchisoare”, a spus Oprea la Digi24.

Intrebat daca si PSD este fericit, Oprea a raspuns: „PSD este reglementat de un statut care astazi spune ca domnul Dragnmea nu poate fi membru PSD. Asa spune statutul. Cred ca domnul Dragnea ar trebui sa fie intrebat daca vrea sa fie, din ce am vazut in spatiul public reiese ca nu isi doreste. Stiu ca are probleme mari de sanatate”.

Mai mult despre: ,

Comentarii: