Fostul sef al ICCJ sustine ca nu a semnat protocolul cu SRI. Judecatoarea Cristina Tarcea intervine de urgenta

news

Fostul sef al ICCJ, Nicolae Popa, a declarat, luni, ca nu a semnat protocolul dintre SRI, PG si Inalta Curte, el plecand in pensie mai devreme decat a fost semnat documentul. Cristina Tarcea a confirmat pentru Mediafax ca l-a invitat pe Popa sa lamureasca situatia.

„Nu am semnat un asemenea protocol. De altfel, va rog sa va uitati, el este semnat pe 2 septembrie 2009, cand eu plecasem deja de la Curte. Am vorbit cu doamna presedinte Cristina Tarcea mai devreme si am rugat-o sa mi-l pastreze si mie, sa ma uit pe el si sa vad despre ce este vorba. Eu nu am negociat asa ceva cu nimeni, cat am stat la Curte, in niciun caz. La 1 septembrie 2009, cand am implinit 70 de ani, am plecat de la Inalta Curte. Toate formele de pensionare erau deja depuse la CSM. Protocolul este semnat, dupa cum se poate vedea, la 2 septembrie 2009. Nu m-am intors sa semnez asa ceva! Nici nu am mai dat pe la Curte din clipa in care am plecat. Este ceva foarte curios si sper sa clarific aceasta situatie. Nu stiu ce fel de cooperari au avut cei din Parchete, dar, cu siguranta, un judecator nu are ce cauta sa faca parte dintr-o asemenea ecuatie. Chiar am sa ma duc la Inalta Curte si am sa consult si documentul, si inregistrarile. Pentru mine este mai putin explicabila aceasta situatie. Dupa cum am vazut la televizor, semnatura este a mea, dar nu vreau sa fac deocamdata speculatii si nici sa dezbat manopere de alta natura”, a declarat Nicolae Popa, pentru Q Magazine.

Actualul presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Cristina Tarcea, a declarat ca l-a invitat pe Nicolae Popa la discutii pentru a lamuri problema.

„Mi-a zis asta la telefon si l-am invitat la Curte sa se uite pe el si sa clarificam lucrurile”, a declarat Cristina Tarcea.

Documentul, semnat in anul 2009 intre Serviciul Roman de Informatii, Parchetul de pe langa Inalta Curte si Inalta Curte de Casatie si Justitie ii are ca semnatari pe George Maior, director SRI la acea vreme, Laura Codruta Kovesi, procuror general, si Nicolae Popa, presedinte ICCJ. Din partea SRI, documentul are ca numar de inregistrare si data 21 august 2009, Parchetul General, tot 21 august 2009, iar Inalta Curte, 2 septembrie 2009.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: