Fratele lui Mazare, fost senator PSD, blestema: „Eu am o singura rugaminte la Dumnezeu – ca toti acesti oameni sa aiba parte in viata lor de dreptatea pe care Radu Mazare a avut-o la acest proces”

politica

Fostul senator PSD Alexandru Mazare a declarat luni ca nu a vorbit cu fratele sau, Radu Mazare, care urmeaza sa fie adus in cursul acestei zile din Madagascar, pentru a-si ispasi pedeapsa intr-un penitenciar din Romania.

Inainte de a intra in sediul Instantei supreme, el a avut un mesaj la adresa celor care se bucura de situatia in care se afla fratele sau, Radu Mazare, fostul edil al Constantei.

„Nu am vorbit cu el. Am vazut ca foarte multi se bucura de situatia in care se afla Radu Mazare. Mie atitudinea asta a lor, lipsa oricarei culturi politice, a oricarei atitudini critice a situatiei de fata din Romania, niciun fel de aplecare asupra drepturilor si libertatilor omului – imi aduce aminte de comportamentul Garzilor Rosii ale lui Mao din perioada Revolutiei Culturale. Eu am o singura rugaminte la Dumnezeu – ca toti acesti oameni sa aiba parte in viata lor de dreptatea pe care Radu Mazare a avut-o la acest proces, in urma caruia a primit condamnarea. Cata dreptate a avut el cand a fost judecat, atata dreptate sa aiba acesti oameni din partea lui Dumnezeu”, a spus Alexandru Mazare, citat de Agerpres.

Alexandru Mazare s-a prezentat luni la ICCJ unde se judeca apelul in procesul in care el si fratele sau au fost achitati in dosarul privind construirea de locuinte modulare grupate in campusul social „Henri Coanda” din Constanta.

Fratii Radu si Alexandru Mazare au fost achitati in iunie 2018 de ICCJ, instanta aplicandu-le insa fiecaruia cate o amenda penala de 5.000 de lei. Potrivit deciziei instantei, Alexandru Mazare a fost achitat pentru complicitate la luare de mita, dar amendat pentru fals in declaratii. Totodata, Radu Mazare, fostul primar al municipiului Constanta, a fost amendat pentru fals in declaratii si achitat pentru luare de mita. Tot in acest dosar, omul de afaceri Avraham Morgenstern a fost achitat pentru dare de mita.

Mai mult despre: ,

Comentarii: