Fratii boxeri Klitschko, simboluri ale rezistentei Kievului: „Suntem gata sa murim pentru tara noastra si pentru familiile noastre”. Au eliminat impreuna sase soldati rusi

externe

Fratii boxeri Vitali si Wladimir Klitschko au dezvaluit „numarul de victime” cauzat in randul rusilor si anunta ca sunt pregatiti sa moara pentru Ucraina.

Cei doi fosti campioni la categoria grea apara in prezent capitala Ucrainei, Kiev – unde Vitali este primar – impotriva invaziei rusesti, arata presa britanica.

Vitali, in varsta de 50 de ani, a declarat pentru Sky News ca el si Wladimir, in varsta de 45 de ani, „au ucis cateva persoane, cred ca sase persoane noaptea trecuta”.

Iar fratele mai mare a afirmat  ca sunt „gata sa moara pentru casa lor” si nu a aratat nicio teama fata de fortele rusesti atunci cand a vorbit cu CNN.

El a spus: „Nu ne intereseaza cat de puternica este armata rusa, suntem gata sa luptam. Si suntem gata sa murim pentru tara noastra si pentru familiile noastre, pentru ca este casa noastra. Este viitorul nostru si cineva vrea sa vina la noi acasa si sa ne fure viitorul.”

Legendele ringului au trimis recent un mesaj video in care cer comunitatii internationale sa ia pozitie impreuna impotriva „agresiunii rusesti”.

Wladimir a declarat: „Fac apel la toti partenerii internationali sa observe aceasta tragedie care se intampla in prezent in Ucraina si acest razboi fara sens care nu va avea nici invingatori, nici invinsi. Vreau doar sa va spun ca trebuie sa ramanem uniti impotriva acestei agresiuni, a agresiunii rusesti. Nu lasati sa se intample in continuare in Ucraina, nu lasati sa se intample in Europa si, in cele din urma, in lume. Uniti suntem puternici. Sustineti Ucraina, va multumesc”.

Recent, s-a transmis ca fratii Klitschko se aflau pe o „lista neagra” a Rusiei cu ucraineni de rang inalt care trebuie ucisi.

Colegul ucrainean Oleksandr Usyk, campion la box la categoria grea, a luat, de asemenea, armele in lupta impotriva Rusiei. El a declarat pentru CNN: „Chiar nu stiu cand voi urca din nou in ring. Tara mea si onoarea mea sunt mai importante pentru mine decat o centura de campion”.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: