„Fratilor, e mai rea Firea decat Oprescu”. Orban, despre dezastrul din Bucuresti: „Banii au fost sifonati prin pomeni”

politica

Premierul Ludovic Orban a scos in evidenta, in cadrul unei sedinte a PNL Sector 1, „dezastrul administrativ” din Bucuresti din mandatul Gabrielei Firea.

„Bucurestiul e intr-o situatie grea, cu Firea, e in insolventa. Nu s-a facut nimic. Firea are nesimtirea sa se duca la Compania Nationala de Investitii sa ii ceara sa finanteze sala polivalenta. Banii au fost sifonati prin pomeni. Cum sa plimbi pensionari prin Grecia? Cum sa dai vouchere pentru biciclete, cand nu ai construit piste de biciclete?

Este un dezastru administrativ cum nu a existat in Bucuresti. Eu am crezut ca apogeul nerealizarilor l-a atins Oprescu. Fratilor, e mai rea Firea decat Oprescu, daca puteti sa va imaginati. Noi nu am avut primar general, am avut purtator de cuvant, showman. Ea ne sfideaza cu toate minciunile si cu toate nerealizarile lor”, a declarat Ludovic Orban.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a declarat joi la TVR 1 ca premierul ”Orban este Dragnea 2”, pentru ca a taiat bugetul Capitalei si ”a asmutit Guvernul” impotriva sa pentru a face controale in Primarie.

„Controale s-au facut si inca foarte multe, in perioada cand aveam o situatie foarte tensionata cu Liviu Dragnea, care mi-a trimis foarte multe mesaje negative si a trimis foarte multe echipe.

Am pregatit deja stergarul, paine, sarea. Ii asteptam pe domnii sau doamnele trimise de ministrul de Finante. Este ingrozitor sa avem astfel de oameni nepregatiti la conducerea unui minister, pentru ca exista autonomie locala si doar primarul, fie ca este general sau al unei localitati, oras, municipiu, doar primarul impreuna cu consiliul general pot sa decida asupra oportunitatii. Aceasta este legislatia in vigoare, nu o poate modifica prin declaratii politice niciun ministru.

Controale s-au facut si inca foarte multe, in special in perioada in care eram intr-o situatie mai dificila cu fostul lider PSD, Liviu Dragnea. Mi-a transmis foarte multe mesaje negative si a trimis foarte multi controlori, auditori etc. Am avut in 3 ani si jumatate de mandat peste 50 de controale, cele mai multe in ultimul an si jumatate. Am avut controale de la Curtea de Conturi, ANAF, Ministerul de Finante, Inspectoratul de stat in constructii, Inspectia Fiscala, DSP, ITM, absolut toate instutiile din subordinea Primariei Capitalei si toate companiile municipale au fost super verificate, hiper verificate!

Nu are cum sa vina Corpul de Control al ministrului de Finante pentru ca administratia locala nu este in subordinea Guvernului si este ilegal sa fie trimis la o primarie. Este ca si cum eu as trimite Corpul de Control al primarului sa verifice Ministerul de Finante. Exact asa cum eu pot sa fac acest lucru, la fel de legal poate sa o faca si domnul Citu.

Pe oricine va trimite, noi ii primim. Pentru mine, domnul Orban este Dragnea 2. A taiat bugetul Primariei Capitalei si a asumutit jumatate de Guvern asupra mea, acum vrea sa ne sperie si cu acest control. O lozinca ar putea suna asa: Orban pentru noi este Dragnea 2!”, a spus Gabriela Firea.

Mai mult despre: ,

Comentarii: