Frauda de proportii la referendum, PSD a scos iar autocarele. Senator USR: „Aici s-a inregistrat cea mai mare frauda din Romania” – Video

politica

Senatorul USR Cosette Chichirau acuza o frauda de proportii in Iasi la votul pentru definirea familiei. Ea a descoperit o sectie la care votantii au fost adusi cu autocarele.

Chichirau afirma ca la sectia de votare numarul 30, chiar in cebtrul Iasiului, au fost adusi sute de alegatori cu autocarele.

„Pana la aceasta ora pe listele normale au votat cam 30 de persoane, iar pe listele suplimentare au votat mai mai mult de 450 de persoane. Aici in fata, dimineata, era plin de autocare. Este o frauda pe fata cu listele suplimentare. La sectia 30 din Iasi s-a inregistrat cea mai mare frauda din Romania. Unii dintre delegatii nostri au auzit conversatii, era un preot care conducea un grip mare. Preptul a fost intrebat ‘unde mergem de aici?’.

Sebastian Lazaroiu, fost consilier prezidential, arata si el cum fura PSD cu ajutorul listelor speciale.

Purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, a declarat sambata ca au fost inregistrate 29 sesizari privind posibile infractiuni sau contraventii legate de desfasurarea referendumului pentru revizuirea Constitutiei.

„In primele zece ore de la inceperea procesului de vot au fost inregistrate 29 de sesizari privind posibile contraventii sau infractiuni in legatura cu referendumul. Fiecare sesizare a fost verificata cu operativitate pentru a fi dispuse masurile prevazute de lege. Pana acum, patru sesizari nu au fost confirmate, restul fiind solutionate sau in curs de verificare. Pentru cinci fapte contraventionale au fost aplicate amenzi in valoare de 6.100 lei. De asemenea, politistii efectueaza cercetari cu privire la savarsirea a cinci infractiuni”, a spus Dajbog.

Potrivit purtatorului de cuvant al MAI, o membra a Biroului electoral dintr-o sectie din Bucuresti a sesizat faptul ca o persoana ar fi luat de pe masa peste 80 de buletine de vot si ar fi incercat sa fuga cu ele, persoana fiind prinsa imediat de jandarmii care asigurau paza sectiei. In acest caz s-a intocmit dosar penal pentru furt.

„Intr-o comuna din Dolj politistii au fost sesizati de catre un barbat cu privire la faptul ca un angajat al primariei ar fi strans mai multe carti de identitate ale unor cetateni din localitate si ar fi votat in locul acestora. Politistii au descoperit in autoturismul persoanei respective 17 carti de identitate care aveau aplicate pe spate autocolante cu inscriptia Votat. S-a intocmit dosar penal pentru frauda la vot. Un cetatean dintr-o comuna din Botosani a sunat la 112 pentru a sesiza faptul ca nu a fost lasat sa voteze intr-o sectie de votare din municipiul Botosani. Politistii fac cercetari pentru a stabili cu exactitate ce s-a intamplat. Barbatul a votat in cele din urma, dar la o alta sectie de votare. In judetul Giurgiu politistii efectueaza verificari dupa ce au primit o sesizare cu privire la faptul ca primarul unei localitati i-ar fi indemnat pe participantii la o cununie civila sa mearga la vot. In judetul Cluj printr-un apel la 112 a fost semnalat faptul ca o persoana bolnava psihic a fost ajutata sa voteze de un membru al Biroului electoral al sectiei de votare, iar la iesire s-ar fi intalnit cu primarul localitatii care i-ar fi oferit o suma de bani. Se fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de corupere a alegatorului. In Gorj, doi membri ai unei sectii de votare au plecat cu urna speciala fara a fi insotiti de angajatii MAI”, a afirmat Monica Dajbog.

De asemenea, politistii efectueaza verificari si in cazul sesizarilor privind situatiile de turism electoral.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: