politica

Fraude PSD in Parlament pentru a obtine amanarea alegerilor. Sedinta fictiva pe cererea de reexaminare a lui Iohannis

Senatorul USR Florina Presada anunta ca PSD a anuntat ca procedura de respingere a cererii de reexaminare a legii privind stabilirea datei alegerilor, transmisa de presedintele Iohannis, este marcata de fraude.

„PSD se tine de pesedisme pana in ultimul moment! Sedinta Comisiei de Administratie din Senat in care s-a respins cererea de reexaminare a Presedintelui pe marginea legii Ciolacu/Tariceanu/Cseke care spune ca data alegerilor parlamentare se stabileste prin lege organica (L464/2020) nu a avut loc!

Am primit convocare aseara la sedinta pentru azi la 14h00 dar nu si link de conectare la sedinta. Am aflat, sunand la Comisie, ca Dl Carciumaru (PSD), presedintele comisiei, a sunat membrii pe rand dimineata pentru a-i intreba cum voteaza, din dorinta de a da avizul de la Administratie inainte de raportul Comisiei Juridice, care avea sedinta la 10h30.

Practic, aceasta sedinta nu a avut loc. Ei vor merge mai departe la plen cu legea pentru ca vor sa respinga cererea de reexaminare cat mai repede, noi ne vom opune”, a anuntat Presada.

Comisia juridica a acordat, marti, raport de respingere la cererea de reexaminare a presedintelui.

Vicepresedintele Comisiei juridice, senatorul PNL Iulia Scantei, a explicat ca sedinta, desfasurata online, a fost convocata neregulamentar de Serban Nicolae, care nu mai este membru PSD si nu mai poate detine functia de presedinte al comisiei. Potrivit Iuliei Scantei, functia revine PSD in conformitate cu algoritmul politic.

Scantei a precizat ca, dupa ce au participat la inceputul sedintei, parlamentarii PNL, USR, UDMR si PMP au explicat ca desfasurarea intalnirii este neregulamentara si au parasit sedinta.

Cererea de reexaminare a presedintelui Iohannis este inclusa pe ordinea de zi a sedintei plenului Senatului de miercuri, sub rezerva primirii raportului.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

De Ziua Tineretului, rectorul SNSPA, Remus Pricopie ii indeamna pe tineri sa aleaga implicarea si sa respinga extremismul

Rectorul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, a afirmat, joi, cu…

2 minute ago

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

58 de minute ago

Comori regale jefuite in timpul dominatiei coloniale britanice, imprumutate de muzee britanice pentru o expozitie in Ghana

Coliere de aur, o sabie, un tron si zeci de alte comori jefuite in timpul…

O oră ago

Momentul in care un stalp a fost inghitit de craterul din Slanic. Prefect: „Adancimea craterului este undeva la minim 15 – 18 metri” – Video

Adancimea craterului format prin surparea strazii 23 August din orasul prahovean Slanic este de minimum…

31 de minute ago

Firea, atac veninos la adresa lui Catalin Carstoiu: „S-a plimbat de campanie cu metroul” – Video

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a l-a atacat chiar si pe Catalin Carstoiu,…

3 ore ago