news

Momentul in care un stalp a fost inghitit de craterul din Slanic. Prefect: „Adancimea craterului este undeva la minim 15 – 18 metri” – Video

Adancimea craterului format prin surparea strazii 23 August din orasul prahovean Slanic este de minimum 15 – 18 metri, a afirmat, joi, prefectul Emil Draganescu, acesta precizand ca inca un bloc va fi evacuat, iar perimetrul de siguranta a fost extins.

Momentul in care un stalp este inghitit de crater a fost filmat de catre o persoana care locuieste care in apropiere.

„Daca in prima zi nu am vazut nicio gaura si acum vedem una cu diametrul de cinci metri, estimati si dumneavoastra… Ea progresiv se extinde in fiecare moment. (…) Erau 2 metri si 20 (adancime – n.r.) ce vedeam noi, pentru ca inca aveam asfaltul care nu fusese spart complet. Acum stim ca ne aflam pe o groapa”, a declarat presei prefectul, adaugand ca adancimea craterului „este undeva la minim 15 – 18 metri”.

Potrivit acestuia, perimetrul de siguranta a fost extins.

„Am incercat sa oferim o arie de minim 70 de metri in functie de datele pe care le-au avut masuratorilor. (…) Am tinut cont si de specificul fiecarei zone, pentru ca, normal, acolo m-am dus mai mult pentru ca am mai multe locuinte, in partea asta m-am dus mai putin pentru ca nu am locuintele in imediata vecinatate”, a adaugat Draganescu, citat de Agerpres.

De asemenea, prefectul a precizat ca inca 16 persoane vor fi evacuate ca masura de preventie, iar in zilele urmatoare vor fi efectuate lucrari pentru stabilizarea zonei.

„Pe langa cei 42 (care au fost evacuati in prima faza – n.r.), cei 16 de care vorbim astazi au fost rugati sa paraseasca de bunavoie apartamentele pe perioada lucrarii. (…) Mai avem o recomandare pe strada din capat, din spatele meu, unde am inchis o agentie loto si mai avem proprietati, dar, din fericire, este a unor domni care au casa de vacanta si nu au nicio problema. (…) Noi nu vorbim aici si niciodata nu o sa giram actiuni de forta. Repet, oamenii sunt atat de intelegatori si de civilizati, incat nu avem nevoie de evacuari. Oamenii sunt evacuati, sunt rugati sa paraseasca cladirea”, a explicat el.

Totodata, prefectul spune ca aceste cladiri evacuate urmeaza sa fie expertizate.

„In momentul de fata nu tragem un mare semnal de alarma vizavi de starea cladirilor. Urmeaza expertizarea, nu avem indicii clare ca aceste cladiri sunt afectate foarte tare, dar, ca si masura de preventie, am hotarat aceasta evacuare. O expertiza nu dureaza foarte mult, este vorba de cateva zile. Cand vom vedea ca aceste cladiri sunt sigure, cand vom vedea ca aceasta surpare se stabilizeaza, bineinteles ca cea mai mare dorinta a noastra este ca oamenii sa se intoarca acasa”, a aratat Emil Draganescu.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Bancile europene care au ramas in Rusia si-au triplat profiturile. Banca Centrala Europeana intervine si le cere sa plece pentru a evita sanctiunile SUA

Banca Centrala Europeana (BCE) indeamna bancile sa paraseasca piata rusa cat mai repede posibil, avand…

O oră ago

Sondaj comandat de PNL. Burduja anunta ca a trecut pe locul 3: „Sunt la 7% distanta de locul 1”

Candidatul PNL la Primaria Capitalei, Sebastian Burduja, a transmis pe grupurile interne ale PNL rezultatele…

2 ore ago

Mister vechi de 4.000 de ani, descifrat: Cum au fost construite piramidele din Giza. Ce arata imaginile din satelit

Se crede ca un brat al Nilului recent descoperit, ascuns sub nisipul desertului si sub…

O oră ago

Elon Musk oficializeaza trecerea de la Twitter la „X.com”. Acesta va furniza si servicii financiare

Schimbarea de identitate a Twitter este completa. Miliardarul american Elon Musk a anuntat vineri, pe…

O oră ago

Ignorand total faptul ca Rusia este stat agresor, China acuza SUA ca ar fi „direct responsabile de crearea si amplificarea crizei ucrainene”

Statele Unite sunt direct responsabile pentru crearea si dezvoltarea crizei ucrainene pana la stadiul actual,…

2 ore ago