Frontul anti-Dragnea din Guvernul PSD se mareste. Ecaterina Andronescu isi arata si ea coltii: „Nu este guvernul unei persoane”

politica

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, se pozitioneaza alaturi de Viorica Dancila in conflictul pe care premierul PSD il are cu presedintele PSD, Liviu Dragnea. „Guvernul nu este al unei persoane”, a tinut sa sublinieze Andronescu.

„Eu cred ca un Guvern trebuie sa functioneze. Pe orice cale, dar el trebuie sa fie functional! Pentru ca nu este Guvernul unei persoane, nu este Guvernul unui partid, este Guvernul acestei tari si el trebuie sa functioneze! Si cu asta am spus absolut tot”, a spus Ecaterina Andronescu.

Intr-un interviu pentru Adevarul, Dancila a avut o pozitie neobisnuit de dura in relatia cu Dragnea. „Nu vreau Guvernul Dancila 2, vreau sa avem acelasi Guvern”, a spus Dancila.

Intrebare: Aveti o situatie de bruiaj cu domnul Dragnea. Liderul PSD v-a dat un termen de gandire pana dupa sarbatori ca sa veniti in Parlament pentru un nou vot de incredere. Ce veti face? Veti accepta restructurarea Guvernului?

Viorica Dancila: Discut cu domnul Dragnea, ne consultam, e presedintele partidului, e normal sa avem discutii pe fiecare proiect. Eu nu am fost de acord cu restructurarea Guvernului. De ce? Pentru ca eu am considerat ca trebuie sa mergem pe calea normala. Am pornit de la doua aspecte: nu vreau Guvernul Dancila 2, vreau sa avem acelasi Guvern.

Al doilea motiv e legat de afirmatiile presedintelui Iohannis, potrivit carora se va simti ocolit si va merge la CCR, deci iar se va ajunge la o situatie de blocaj.

Al treilea aspect: am considerat ca Guvernul functioneaza asa cum e acum. Azi am trimis catre presedinte solicitarea de a motiva respingerea celor trei colegi, pentru ca eu consider ca oportunitatea numirii unui nou ministru apartine premierului. Presedintele trebuie sa se exprime daca exista probleme de legalitate la un ministru propus, nu de oportunitate – daca are sau nu tinuta. Exista decizia CCR din decembrie, care i-a dat dreptul presedintelui sa refuze un ministru pe motiv de oportunitate. De aceea am trimis azi solicitarea catre presedinte.

Intrebare: Ca sa concluzionam pe subietul restructurarii, care va fi raspunsul dvs pentru domnul Dragnea, dupa Pasti?

Pe acest subiect, eu am decis sa urmam calea normala, fara restructurare. O sa ma mai gandesc in perioada sarbatorilor.

Viorica Dancila: E posibil sa va razganditi? Putin probabil.

Secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu, i-a transmis, joi, amenintator, lui Dancila sa puna in aplicare decizia CEX privind restructurarea Guvernului.

”Prin urmare, noi o rugam pe doamna prim-ministru, care e si presedinte executiv al PSD, sa inteleaga ca avem o decizie a Comitetului Executiv National si dupa sarbatori poate se hotaraste sa puna in aplicare decizia noastra, a tuturor colegilor ei”, a declarat Codrin Stefanescu la B1 TV.

Mai mult despre: ,

Comentarii: