Fug pesedistii ca disperatii. Inca patru deputati trec la Pro Romania. Ponta cere capul lui Carmen Dan

politica

Victor Ponta a anuntat, duminica,  in cadrul Delegatiei Permanente a PRO Romania ca in perioada urmatoare vor trece la partidul sau inca cel putin patru deputati. Cel mai probabil, acestia vor proveni din PSD.

„PRO Romania isi propune sa devina al treilea grup parlamentar din Camera Deputatilor urmand sa coopteze in perioada urmatoare inca ( cel putin) 4 deputati”, a anuntat Pro Romania. De asemenea, in cazul in care va trece motiunea de cenzura, „propunerea PRO Romania pentru functia de Prim-ministru este Sorin Cimpeanu”.

Conducerea Pro Romania a mai anuntat inca opt conditii pentru a acceptat un „parteneriat” politic in perioada urmatoare. Una o reprezinta „schimbarea doamnei ministru Carmen Dan”.

Iata conditiile puse de Ponta, acesta mentionand ca „PRO Romania nu va face alianta nici cu PSD, nici cu PNL”:

1. Abrogarea OUG 114 cu pastrarea prevederilor pe care mediul de afaceri si autoritatile locale le considera pozitive.

2. Aplicarea integrala a legii 223/2015 – pensiile militare nu sunt pensii speciale

3. Reformarea Ministerului Afacerilor Interne – schimbarea doamnei ministru Carmen Dan si imbunatatirea capacitatii politiei de frontiera in perioada vacantelor pentru a evita cozile, solutionarea incidentelor de la Valea Uzului, stabilirea responsabilii pentru incidentele din 10 august.

4. Programul Operational Infrastructura Mare sa treaca de la discutii teoretice la semnarea a 5 contracte : cele 3 spitale regionale si cele doua autostrazi ( autostrada Moldovei Iasi – Targu Mures si autostrada Pitesti-Sibiu)

5. Implementarea legii privind votul electronic – PRO Romania a depus o propunere, trebuie discutata impreuna cu celelalte propuneri si implementata pana la Alegerile Prezidentiale

6. Alegeri pentru primari si presedintii de consilii judetene in 2 tururi

7. Renuntarea la forma actuala a Fondului Suveran – Romania are nevoie de un astfel de fond, dar nu in forma construita de Valcov – Teodorovici .

8. Modificarea rapida a legii finantarii partidelor politice – sumele primite ca subventie trebuie sa revina la nivelul dinainte de 2018 ( o reducere de aprox 90%)

Mai mult despre: ,

Comentarii: