Furie in Rusia, politia a arestat o supravietuitoare a asediului de la Leningrad care protesta contra razboiului cu Ucraina: „Nu razboiului!”

externe

Noi proteste in Rusia in legatura cu razboiul declansat de Putin impotriva Ucrainei. Miercuri seara, fortele de ordine au mers pana acolo incat au arestat o supravietuitoare a asediului de la Leningrad. Aceasta protesta in strada, in Sankt Petersburg, alaturi de numerosi tineri, impotriva razboiului.

Elena Osipova, o varstnica supravietuitoare a asediului german asupra Leningradului, din Al Doilea Razboi Mondial, care a durat din 1941 pana in 1944, a fost arestata de doi politisti masivi. In acest timp, protestatarii strigau „Nu razboiului!”.

De asemenea, un grup de copii a fost retinut de politisti si bagat dupa gratii pentru ca a dus flori la Ambasada Ucrainei de la Moscova, anunta BBC. Copiii chiar au ajuns in celula, conform imaginilor prezentate de un ziar independent de la Moscova.

„Cand am vazut marti informatii si fotografii care sugerau ca elevi de scoala primara au fost arestati de politie la Moscova pentru ca au depus flori la ambasada Ucrainei si au tinut pancarte pe care scria ‘Nu razboiului’, am refuzat sa cred ca este adevarat.

Dar acum a fost confirmat de ziarul Novaya Gazeta, castigator al premiului Nobel”, a relatat jurnalistul BBC Gabriel Gatehouse.

Imaginile ii arata pe copii alaturi de ofiteri in spatele gratiilor de metal, probabil intr-un vehicul de politie, iar apoi intr-o sectie de politie, tinand in mana florile si pancartele lor.

„In departamentul de politie Presnenskoye, copiii si parintii lor sunt tinuti peste noapte. Politia i-a retinut cand au depus flori la ambasada Ucrainei”, a anuntat Novaya Gazeta.

Peste 2.000 de civili au fost ucisi si sute de structuri au fost distruse, inclusiv instalatii de transport, spitale, gradinite si locuinte, in timpul invaziei ruse din Ucraina, a informat miercuri Serviciul de Urgenta ucrainean, citat de Reuters.

„In fiecare ora mor copii, femei si membri ai fortele de aparare”, a anuntat serviciul citat, intr-o declaratie.

Pe de alta parte, primarul din Mariupol (sud), Vadim Boicenko, a anuntat ca in oras s-au inregistrat numeroase victime in ultimele 14 ore de atac fara incetare al fortelor ruse. Boicenko a acuzat fortele ruse ca „impiedica activ evacuarea civililor”.

Edilul a mai spus ca orasul a ramas fara alimentarea cu apa.

Mai mult despre: ,

Comentarii: